» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Ébred a természet, a nap sugarai egyre erőteljesebben simogatják bőrünket, miközben arra sarkallnak minket, hogy bátran töltekezzünk, merítkezzünk belőlük. Már nem csak emlékünkben él, hiszen újra halljuk a rigó és pacsirta megnyugtató hangját. Az ágaskodó fák magasodó ágairól dalolnak és fújják szerteszét dalukat. A dallamok békével és a szeretet erejével porozzák be a vidéket..
A hinduizmus legfontosabb szimbóluma, meditációs- és jóga gyakorlatok közben segítheti a magasabb tudatossághoz és a pozitív energiákhoz való kapcsolódást. Különféle 3-as egységeket is szimbolizál ez a jelkép.
Az életfa különböző vallásokban, más és más fajta jelentéssel bír. Születés, élet, halál és az újjászületést is szimbolizálja. A magyar népmesékben is olvasni az égig érő fáról, melynek ágai egészen az égig felérnek, gyökérzete pedig mélyen a föld alá terül..
A sütőtök fő szezonjában vagyunk. Megmaradt egy kevés a sült tökből? Szereted a több napig elállós, igazi darabos apró sütiket, amivel a tested-lelked is táplálhatod és feltöltheted? Ezt az illatos és zamatos sütit könnyedén magaddal viheted falatozni bárhová, ráadásul pikk-pakk elkészíthető..
Az őszbe belépve elindult az év utolsó fordulója, s egyben a befelé fordulás időszaka. A sötét órák növekedésével arányosan egyre több időt töltünk az otthonunkban, így több lehetőségünk adódik összegezni az elmúlt időszakban történt eseményeket, valamint a lelkünk mélyéről feltörő érzésekkel is foglalkozhatunk..
Az őszi számvetés, a betakarítás egyik jól eltartható gyümölcse kerül ma fókuszba, az alma.. ha te is szereted az igazán ropogós pite tésztát, de vhogy sosem sikerül olyanra, olvass tovább.. megosztjuk a mi felfedezéseinket..
A címet úgy korrigáljuk, hogy szinte mindent a meditációs párnáról, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy ez a téma is olyan szerteágazó, hogy ember legyen a talpán, aki összegereblyézi a lényeget, mi azért most mégis megpróbálkozunk ezzel. A bőség zavarában felmerülhet a kérdés, és gyakran halljuk ezt sokaktól, mi alapján válassz meditációs párnát? Szeretnénk megosztani veled a saját tapasztalatainkat és bemutatni a Yalmana párnákat is. Első körben nézzük csak meg, mire alkalmas egy meditációs párna, mi a funkciója..
A világban minden energia kétpólusú és ez minden harmonikus dologban megtalálható. Bennünk, emberekben ugyanígy jelen van a férfi és női energia is egyben, valamint ennek megfelelően hormonokat és viselkedési formákat is megkülönböztetünk.
Az őszi napéjegyenlőségkor a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, a fény és a sötét aránya azonos. A régi kultúrákban ez a Föld ünnepe volt az aratás után. Ezzel a nappal kezdődik a csillagászati ősz, mely az elmúlás, az átgondolás, az ősökre való emlékezés és a megújulás időszaka. A sötét órák növekedésével a külvilági tűz erők fogyatkoznak és egyre inkább a belső fényünkre összpontosítás a lényeges..
Egy évben többször is eljön az a pont az életünkben, amikor rendkívül fáradtnak, kimerültnek és kedvetlennek érezzük magunkat. A tavaszi fáradtság mellett nem ismeretlen fogalom az őszi fáradtság is, amikor nem csak pár órán keresztül vagy 1-2 napon át, hanem hetekig tartó, zsibbasztó kimerültséget érzünk. Ez az állapot ősszel hatványozott tényezők miatt áll össze..
A kasszánál, vagy épp a hazaérkezéskor, a bevásárlás után eszmélsz rá, hogy sokkal többet költöttél, mint amivel kalkuláltál? Esetleg olyan termékek is kerültek a kosaradba, amit nem is értesz, miért vásároltál meg, pedig akkor még jó ötletnek tűnt? Ha te is találkoztál már ezzel a jelenséggel..
Érdemes legalább minden reggel és este hangosan elmondani az alábbiakat, ugyanis a mantra ismételgetése segíti az energiaáramlást és spirituális változást mozdít elő, az elme felszabadítása által.
Számos területen kell megfelelnünk és helytállnunk a mindennapokban, ezek a megfelelési kényszerek pedig feszültséget és elvárásokat gerjesztenünk bennünk. Azon rágódunk, hogy miért nem tartunk még ott, ahol tartani szeretnénk, mit gondolnak rólunk mások és vajon jó döntést hozunk-e..
Amikor boldogok vagyunk, ráhangoljuk magunkat az emelkedett érzések frekvenciájára. Valójában azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, hogy élvezzük a személyiségfejlődésünk során megtett utazást. Soha nem válunk befejezetté, ezért nem tudjuk elrontani azt, amit csinálunk..
Az egészséges életmód kapcsán a legtöbb embernek az étkezés helyessége az, ami először az eszébe jut, azonban ez a kérdéskör ennél jóval összetettebb. Mi most azokat a tényezőket vesszük górcső alá, amelyek a testi-lelki harmónia megteremtéséhez járulnak hozzá, az egészséges élet részeként.
..a Földet különleges energiavonalak szelik körbe, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, azonban érzékelhetőek. Ezek a spirituális és szent helyek feltöltenek energiával és még nagyobb teret nyitnak számodra a teljesség felé. Következzen újabb 3 helyszín..
Számos olyan hely van Magyarországon, mely kiemelt jelentőséggel bír vallási szempontból vagy energetikai telítettségéből adódóan. A Földet különleges energiavonalak szelik körbe, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, azonban érzékelhetőek. Ezek a spirituális energiák és szent helyek biztosan feltöltenek, vagy még nagyobb teret nyitnak számodra a teljesség felé.
A 7 fő csakránk működése alapvető módon határozza meg a karakterünket. Létezik egy módszer, mely a születési dátumból számítva konkrét szám értékeket rendel az egyes csakrákhoz, és megmutatja, hogy fizikai, érzelmi és szellemi síkon mennyire vagyunk erősek vagy éppen érzékenyek. A módszer neve Kronobiológia..
Számunkra nagyon sok csodálatos eseményt, változást, gyógyulást hoztak különféle módszerek, amikkel már “dolgoztunk” magunkon. Nekünk bevált, hogy holisztikusan nézzünk rá a testi betegségeinkre vagy más irányból közelítsük meg a kapcsolatainkat. Ilyen segítő módszerek többek között a Családállítás és a Kronobiológia is..
Azt már számos cikkünkben átbeszéltük, hogy a gondolataink teremtő erejűek, ezért nem mindegy, hogy hova irányítjuk a figyelmünket. A jólét érzése ugyanolyan erősen hat, mint a szegénység tudat, azonban neveltetésünkből adódóan hajlamosak vagyunk a negatív aspektusokra helyezni a figyelmet. Ezek már szokássá és egyben hitrendszerünkké is válnak/váltak az idők során.
A mantra egy meditációs eszköz.. szakrális képletek, melyeket ismételve fejleszthetjük személyiségünket, gondolatainkat a helyes mederbe terelhetjük és az érzéseinket finom hangolhatjuk..
A tudatalatti elme jelentősen meghatározza a teremtéseinket, így nagyon fontos a gondolataink tudatos irányítása. Milyen lehetőségeink vannak arra, hogy ne keserítsük meg a saját életünket és ne gáncsoljuk el magunkat folyton ugyanazzal a programmal? Íme pár technika, amelyekkel megfordíthatóak ezek a folyamatok..
Mit kell tudni a tudatalattiról és az ehhez kapcsolódó törvényszerűségekről? Hogyan befolyásolja a működése az életünket? Hogyan tudunk túllépni rajta, elhagyni a meglévő programokat és újakat teremteni..
Mivel több alkalommal is ösztökéltünk már Titeket a kimozdulásra, szívesen megosztunk néhányat a mi kedvenc kirándulásainkból. Vannak helyszínek, ahová gyakrabban visszatérünk, valamiért vonzóbbak, így bőven akad még számunkra is felfedeznivaló csodás országunkban. Mindegyik helyszín könnyű-közepes sétával bejárható.
Az életünkben minden energiákból épül el. Mint mindenben, itt is beszélhetünk pozitív és töltekező valamint negatív, lehúzó hatású energiákról is.. a folyamatos rossz hangulat, az érzékenység, a hangulatingadozások vagy a fáradtság is lehet..
..a karanténidőszak alatt még több lelkes jógázóval bővülhetett a sportág követőtábora, nem véletlenül! Számos jótékony élettani hatása mellett hozzájárul a test-lélek-szellem egységéhez..
..a tudatosság alkalmazása alapvető fontosságú a céljaink eléréséhez és a vágyaink megvalósításához. Ez tulajdonképpen egy rendszert visz az életünkbe, mely szükséges ahhoz, hogy ki tudjuk építeni azokat a szokásokat, amik a céljaink minél könnyebb eléréséhez szükségesek..
..az esetek jelentős részében a tüneteket stressz, a meg nem szűnő gondolatok és egyéb mentális problémák okozzák. Más esetekben viszont az alvásprobléma egy komolyabb betegség tünete is lehet, így amennyiben rövid időn belül nem szűnik meg a probléma, javasolt szakember segítségét igénybe venni..
..abban próbálunk meg segíteni, hogyan teremtsd meg a lelki békédet. Hogyan építs fel egy olyan életet, amelyben tiszteled és szereted magadat; amelyben alá-fölé rendeltség nélkül tudsz kapcsolódni a társaidhoz, megszereted a szükségleteidet és elfogadod azt a jelen állapotot, amiben vagy.
A meditálás során közelebb kerülhetünk a magasabb rezgésű lényünkhöz, mert elengedjük a begyakorolt mintáinkat, lecsendesítjük az elménket, megnyugszunk, elengedjük a pörgő gondolatokat..
Fontos, hogy milyen hangulattal, milyen gondolatokkal zárjuk a napunkat és az esténket, hiszen hajlamosak vagyunk az előző napi érzésekkel és gondolatokkal indítani a napot. Így ha este jobb kedvvel, emelő gondolatokkal alszunk el és sikerül lezárnunk magunkban a kellemetlen érzéseket is, akkor reggel kevesebb erőfeszítésünkbe kerül egy jobb frekvenciára hangolnunk magunkat..
A hengerpárnák legkedveltebb és legelterjedtebb felhasználási módja a testrészek megtámasztására irányul. A boka, a térd, a derék, a nyak és a fej alátéteként alkalmazhatjuk..
Első körben érdemes feltenni magadnak a kérdést, hogy milyen elvárásokkal kezded el a meditációt, mekkora elvárásokat támasztasz magad felé és ezzel milyen ellenállásokat váltasz ki magadból, ha nem sikerül? Az is előfordulhat, hogy visszatartanak hiedelmek..
A gondolatainknak és a szavainknak teremtő erejük van, ezért is nagyon fontos, hogy próbáljuk meg a fókuszunkat a pozitív érzésekre és gondolatokra iránytani. Ehhez a folyamathoz hozzájárulhatunk megerősítések alkalmazásával..
..a dícséretek, a kedves és bátorító szavak verbális megerősítésként hatnak a másik félre. Elismerhetjük a másik tettét, szépségét vagy akár a lényét is..
..mindannyian különbözőek vagyunk, így máshogy fejezzük ki a szeretetünket; ezért fordulhat elő, hogy a szeretetünk nem ér célt, hiszen a küldő és a befogadó nem ugyanazt a szeretetnyelvet „beszéli”. Ha te is éltél már meg hasonló szituációt..
..a teljesség állapotában azonban azt érezzük, hogy nem különülünk el semmitől és senkitől. Mindenkivel és mindennel egyek vagyunk. Minden ezen, a „van” frekvenciáján mozog, így ekkor tud láthatóvá válni mindaz, amire szívünkből vágyunk..
..a tudattalanunkban elraktározott, betanult és futtatott programunk hatással van a jelenünk és a jövőnk leképeződésére is itt, a fizikai síkon. Ezekről azonban bármikor határozhatunk úgy, felülírásukkal egy új jövőt teremtünk magunknak..
Előző fejezetünk folytatásaként, a karmáról osztottunk meg érdekes információkat. Tudtad, hogy nem csak egyféle karma létezik? Felmerült már benned az érzés, hogy nem tudsz kiszállni egy karmikus körből? Ezeket a témákat is górcső alá vesszük.
A karmát az emberi élet sorsszserűségére használják, mely szerint minden cselekedetünk és kimondott szavunk hatással van a jövőnkre. Ki mint vet, úgy arat..
Tudatos és éber jelenlét önmagunk felé is, így is jellemezhetjük a tudatosságot. Ez az egyik legfontosabb tényező, hogy az életed a te kezedben van..
Az orrnak levegőszűrő funkciója van, hiszen nagyon sok szennyeződés éri az orrot. Ha az orr el van dugulva akkor nem tudunk azon keresztül lélegezni. Fontos, hogy helyes testtartásban végezd a légzőgyakorlatot, egyenes gerinccel, a tudatoddal pedig fókuszálj a gyakorlat elvégzésére..
Táplálék nélkül hetekig is túlélünk, víz nélkül napokig életben maradunk, de levegő nélkül csupán néhány percig tudunk létezni. A friss oxigén elengedhetetlen a testünkben lezajló anyagcsere folyamatokhoz..
A hinduizmus gyakorlói a mandalákat évezredek óta meditációs segédeszközként használják, míg a nyugati kultúrában is igen jelentős spirituális szerepet kaptak, díszítőművészetekben is gyakran előforduló motívumok. Szanszkrit szó, melynek jelentése: kör. Ennek az ősi geometriai formának a végtelenségét, önmagába forduló és ciklikus jellegét tükrözi vissza a mandalakészítés filozófiája is. A harmóniát, a nyugalmat és a beteljesülést jelképezi. Színek és formák alapján, az elkészült mandalák különböző életterületek segítésére és fejlesztésére alkalmazhatóak.
A szimbólumokat a mai napig egyfajta misztikusság lengi körül, használatuk pedig szinte észrevétlenül beépült a köztudatba. Találkozhatunk velük ruhákon való ábrázolással, ékszereken vagy lakberendezési tárgyakon..
Most arra kérünk téged, kedves Olvasónk, hogy adj magadnak 3 percet és gondold végig, mit jelent számodra a Karácsony? Mit jut eszedbe erről a szóról?
A tönkölypárnák kiválóan alkalmazkodnak a nyak és a fej formájához, ezáltal is csökkentve a migrénes panaszokat. A tönkölypelyva vegyszerektől mentes, ezáltal nincs allergiát okozó hatása sem.
Sokak számára fejtörést okoz lakásuk vagy házuk OTTHONossá tétele, hiszen legtöbben magunk találjuk ki és szerezzük be a szükséges bútorokat és kiegészítőket. Blogbejegyzésünkben azzal kapcsolatban nyújtunk ötleteket, hogyan dobd fel otthonod hangulatát díszpárnák segítségével.
A csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik
A csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik; ez elengedhetetlen az egészséges test és elme fenntartásához. Ennek az állapotnak az elérésben segít a csakrák hangolása..
Vészesen közeledik az egyik legkedveltebb és -sajnos- legstresszesebb ünnepünk, a Karácsony. Adni és kapni is remek dolog, főleg, ha tudjuk, minek örülne a másik.
Számos tudományos kísérlet, valamint a magunkon is észlelt változások igazolják, hogy a meditáció alkalmazása jótékony élettani hatásokkal bír a fizikai és mentális egészségünkre egyaránt. A növekvő kognitív teljesítmény, a fejlődő empátia, valamint az energiaszint megemelése bárki számára elérhető a rendszeres, napi kb. 30 perces meditáció eredményeként.
Koronacsakra /SAHASRARA/ Bőség/Kiteljesedés/Emelkedettség
Harmadikszem-Homlokcsakra /AJNA/ Intuíció/Bölcsesség/Elcsendesedés
Torokcsakra /VISUDDHA/ Kapcsolódás/Békesség/Nyitottság/Rugalmasság
Szívcsakra /ANAHATA/ Harmónia/Egészség/Szeretés/Odaadás
Köldökcsakra /MANIPURA/ Életerő/Boldogság/Vidámság
Szakrális csakra /SVADISTHANA/ Életöröm/Kreativitás/Meghittség/Gyönyörűség
Gyökércsakra /MULADHARA/ – Szenvedély/Bátorság/Éberség/Vonzalom
Szeretnénk számodra egy kis betekintést adni a csakrák világába. Ha konkrétan valamilyen problémára, elakadásra keresel megerősítést, támogatást jó helyen jársz! A 7 fő csakra leírásban rátalálhatsz az éppen aktuális kérdéseidre-válaszaidra is!
Egy olyan meditációra hívunk most, amellyel az immunrendszerünket támogathatjuk és erősíthetjük. Természetesen a gyakorlat bármikor végezhető, feltölthetjük, energetizálhatjuk magunkat. Akkor mindenképpen javasolt, amikor nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, kimerültek vagyunk, vagy még mielőtt ágynak esnénk egy betegség miatt..

A színek nem csak gyönyörködtetnek, hanem nagyon hasznosak is lehetnek számodra. Ha megfelelő módon használod őket, könnyebbé tehetik az életedet.

Biztosan te is voltál már olyan helyzetben, hogy szerettél volna változtatni az életeden. Túljutni egy nehézségen, gyógyulni, lecsendesedni, vagy leküzdeni a félelmeidet. Ehhez a modern, felvilágosult embernek rengeteg eszköz, technika áll a rendelkezésére.

Lehet meditálni, jógázni, önismereti csoportba, előadásokra járni, önfejlesztő könyveket olvasni, a természetben időt tölteni és még ki tudja mennyi minden mást csinálni. Mindezeken túl (ezeket kiegészítve) érdemes megfontolni az olyan módszerek alkalmazását is, amelyek nem igényelnek semmilyen aktív erőfeszítést tőled. Az otthonod, környezeted alakításával is sokat tehetsz azért, hogy elérd az általad vágyott változást.