» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Mindent a mantrákról

Yalmana
Yalmana
2021.06.15 08:04
Mindent a mantrákról
A mantra egy meditációs eszköz.. szakrális képletek, melyeket ismételve fejleszthetjük személyiségünket, gondolatainkat a helyes mederbe terelhetjük és az érzéseinket finom hangolhatjuk..

A mantra egy meditációs eszköz, mely szó szerinti fordításban elmetisztítást jelent. Két szanszkrit szótagból áll: man, ami "elmét" jelent, a "tra" pedig tisztítani. A buddhizmus és a hinduizmus tanaiban elterjedt szakrális képletek, melyeket ismételve fejleszthetjük személyiségünket, gondolatainkat a helyes mederbe terelhetjük és az érzéseinket finom hangolhatjuk.

A mantrákat azokból az időkből származtatják, amikor még nem létezett vallás. Ezeket alkalmazhatjuk a mindennapok során is, de kombinálhatóak meditációval vagy egyéb spirituális gyakorlatokkal is. 

Minden rezgés

A világon minden energiából áll, melyeknek különböző rezgésszintje van. A kimondott szavaknak, a gondolatoknak, de még az érzelmeknek saját rezgéstartománya van. A mantrák olyan szimbólumok, illetve szent szótagok, melyeket az egykor élt ősi rishik mély meditációs állapotukban tapasztaltak meg és vibrációjukat a hangon keresztül hozták le az anyagi világba. Minden mantra egy meghatározott rezgéskészlettel rendelkezik, amelyek általában szótagokból állnak. Ezek energetikailag tökéletesen rendszerben épülnek egymásra.

Hogyan működik a mantra?

Minden kimondott szónak rezgése van és minden szó mögött kollektív érzelem rejtőzik. A mantrák rezegtetésekor ezek a szavak hatást gyakorolnak ránk; erősítik a megérzéseket, alkalmazásukkal átprogramozhatjuk a sejteket, megváltoztathatjuk az érzelmi és tudatállapotunkat

Milyen mantrák vannak? 

A mantrák típusait illetően, megkülönböztetünk meditatív állapot elérését segítő, elmélkedést támogató, a személyiség megszilárdítását célzó, valamint a magasabb rendű képességek megszerzésére irányuló, tantrikus vagy ajurvédikus mantrákat is

Kellemes gyakorlást, feltöltődést és kikapcsolódást kívánunk!