Posted on

A szimbólumok hatása és ereje

A szimbólumok és jelképek megszületése azokhoz a kultúrákhoz vezethető vissza, ahol az emberek életében és spirituális fejlődésében kiemelt szerepet kapott az alkalmazásuk.

A szimbólumokat a mai napig egyfajta misztikusság lengi körül, használatuk pedig szinte észrevétlenül beépült a köztudatba.

Találkozhatunk velük ruhákon való ábrázolással, ékszereken vagy lakberendezési tárgyakon keresztül, például a Yalmana díszpárnáinkon vagy a Yalmana ülőpárnáink huzatain is.

De vajon milyen hatással vannak az életünkre? Hogyan alkalmazzuk őket megfelelő tudatossággal és milyen változást remélhetünk tőlük?

A szimbólumok

A szimbólumok egyszerű mértani alakzatokból építkeznek, mint például a kör, a vonal, a pont vagy a háromszög. Ezek maguk is rendelkeznek jelentésekkel, együttesen pedig jelképpé alakulnak. Egyes szimbólumoknak nem csak önmagukban van jelentése, hanem összefüggésben vannak másokkal is, így alkotnak együtt egy szimbólumrendszert. A jelképek szerepe az emberi gondolkodás, világlátás mélyebb és összetettebb kifejezése. A különböző szimbólumok jelentése együtt formálódott a különböző kultúrák életével.

Mire használhatjuk őket?

A megfelelően elhelyezett szimbólumok energetikai mezőt hoznak létre, melyet kiválóan alkalmazhatunk gyógyításra, védelem emelésére, a spirituális fejlődésünk felélénkítésére, valamint a rezgésszintünk emelésére is. Fontos azonban, hogy a szimbólumok beépülése a tudatalattiba függ a felhasználó nyitottságától és rezgésszintjétől, hogy mennyiben válik alkalmassá a kozmikus vibrációk rezgésének vételére. Ha a megfelelő állapotban szentelünk figyelmet a szimbólumoknak és mondanivalójuk megértésének, akkor egy olyan világ nyílik meg előttünk, amely igen gazdag információ halmazzal rendelkezik számunkra.

A jelek és a szimbólumok jelentései

A kör, mint önmagába záródó végtelen vonal – az örökkévalóságot és a világ végtelenségét jelenítheti meg.

A négyzet szabályosságával a világ rendjét, szilárdságát jelképezi.

A csúcsával felfelé tekintő háromszög a tűz és a férfiasság, míg lefelé fordított párja a víz és a női elem megjelenítője.

Általánosabban is elmondható, hogy a szimmetrikus, arányos formák nyugalmat, egyensúlyt képviselnek, a szabálytalanok viszont diszharmóniát, feszültséget sugallnak.

A hexagramm utal a világos és sötét erõk közötti folyamatos küzdelemre. A hatszögű csillag a fehér mágiában igen ismert, hatásos elhárító jel a negatív erők ellen, nagy védelmi ereje van.

Hamsa-ról (ami szó szerint ötöt jelent), amely Fatima kezeként is ismert, úgy hiszik, hatalmat, áldást és szerencsét hoz. Gyakran együtt használják a nazar gyönggyel, így a két szimbólumból álló amulett megvéd az ártó szemektől is.

A Lótuszvirág a harmóniát és az egyensúlyt képviselő szimmetrikus szimbólum. Mivel a Lótuszvirág a sárból táplálkozva mindennap gyönyörűséges virág pompára ébred újra és újra, így az újjászületést, az élniakarást, a spirituális felébredést is szimbolizálja.