» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

A szimbólumok hatása és ereje

Yalmana
Yalmana
2020.12.30 10:23
A szimbólumok hatása és ereje
A szimbólumokat a mai napig egyfajta misztikusság lengi körül, használatuk pedig szinte észrevétlenül beépült a köztudatba. Találkozhatunk velük ruhákon való ábrázolással, ékszereken vagy lakberendezési tárgyakon..

A szimbólumok és jelképek megszületése azokhoz a kultúrákhoz vezethető vissza, ahol az emberek életében és spirituális fejlődésében kiemelt szerepet kapott az alkalmazásuk.

A szimbólumokat a mai napig egyfajta misztikusság lengi körül, használatuk pedig szinte észrevétlenül beépült a köztudatba.

Találkozhatunk velük ruhákon való ábrázolással, ékszereken vagy lakberendezési tárgyakon keresztül, például a Yalmana díszpárnákon vagy a Yalmana ülőpárnák huzatain is.

De vajon milyen hatással vannak az életünkre? Hogyan alkalmazzuk őket megfelelő tudatossággal és milyen változást remélhetünk tőlük?

A szimbólumok

A szimbólumok egyszerű mértani alakzatokból építkeznek, mint például a kör, a vonal, a pont vagy a háromszög. Ezek maguk is rendelkeznek jelentésekkel, együttesen pedig jelképpé alakulnak. Egyes szimbólumoknak nem csak önmagukban van jelentése, hanem összefüggésben vannak másokkal is, így alkotnak együtt egy szimbólumrendszert. A jelképek szerepe az emberi gondolkodás, világlátás mélyebb és összetettebb kifejezése. A különböző szimbólumok jelentése együtt formálódott a különböző kultúrák életével.

Mire használhatjuk őket?

A megfelelően elhelyezett szimbólumok energetikai mezőt hoznak létre, melyet kiválóan alkalmazhatunk gyógyításra, védelem emelésére, a spirituális fejlődésünk felélénkítésére, valamint a rezgésszintünk emelésére is. Fontos azonban, hogy a szimbólumok beépülése a tudatalattiba függ a felhasználó nyitottságától és rezgésszintjétől, hogy mennyiben válik alkalmassá a kozmikus vibrációk rezgésének vételére. Ha a megfelelő állapotban szentelünk figyelmet a szimbólumoknak és mondanivalójuk megértésének, akkor egy olyan világ nyílik meg előttünk, amely igen gazdag információ halmazzal rendelkezik számunkra.

A jelek és a szimbólumok jelentései

A kör, mint önmagába záródó végtelen vonal - az örökkévalóságot és a világ végtelenségét jelenítheti meg.

A négyzet szabályosságával a világ rendjét, szilárdságát jelképezi.

A csúcsával felfelé tekintő háromszög a tűz és a férfiasság, míg lefelé fordított párja a víz és a női elem megjelenítője.

Általánosabban is elmondható, hogy a szimmetrikus, arányos formák nyugalmat, egyensúlyt képviselnek, a szabálytalanok viszont diszharmóniát, feszültséget sugallnak.

A hexagramm utal a világos és sötét erõk közötti folyamatos küzdelemre. A hatszögű csillag a fehér mágiában igen ismert, hatásos elhárító jel a negatív erők ellen, nagy védelmi ereje van.


Hamsa-ról (ami szó szerint ötöt jelent), amely Fatima kezeként is ismert, úgy hiszik, hatalmat, áldást és szerencsét hoz. Gyakran együtt használják a nazar gyönggyel, így a két szimbólumból álló amulett megvéd az ártó szemektől is.

A Lótuszvirág a harmóniát és az egyensúlyt képviselő szimmetrikus szimbólum. A mindennapi fejlődést, megújulást, az örök körforgás jelképe is. Támaszod lehet nehéz helyzetekben, mivel a Lótuszvirág a sárból táplálkozva mindennap gyönyörűséges virág pompára ébred újra és újra, így az újjászületést, az élniakarást, a spirituális felébredést is szimbolizálja.

Az Életfa a gyarapodás, a folyamatos megújulás jelképe és az élet körforgását is szimbolizálja. Tükrözheti a családunkat, szüleinket, nagyszüleinket, akik az eddigi tapasztalatukkal, szeretetükkel, védelmükkel, mint a fa gyökérzete, úgy adhatják a stabilitást az életünkbe, a mindennapok helytállásához.
Szimbolizálhatja, hogy személyes szinten képesek vagyunk a fejlődésre, az újjászületésre. A múltban megélt élményekből erőt, tapasztalatot és bátorságot merítve kapcsolódhatunk a belső bölcsességünkhöz. Megtörve a kialakult sémákat, kialakíthatunk új működéseket magunkban. A gyógyulás útjára lépve elkezdhetjük megélni és felépíteni az elképzelt jövőnket MOST. Ebben is támaszod lehet az Életfa.

Az OM, vagy AUM, egy szent hang, mely három hangból tevődik össze, ezek az „A”, „U”, és „M” (ओ ३ म्). Noha három szótagból áll, mégis minden dolgot tartalmaz – ezzel fejezi ki a világ hármasságát, plusz a három egységéből összeálló teljességet. Az OM mantra lenyugtatja az elmét az állandó gondolkodásból és pörgésből, feltölti a testet energiával és energetikailag védelmező hatása van.