» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

A 7 fő csakra

Yalmana
Yalmana
2020.10.14 18:17
A 7 fő csakra
Szeretnénk számodra egy kis betekintést adni a csakrák világába. Ha konkrétan valamilyen problémára, elakadásra keresel megerősítést, támogatást jó helyen jársz! A 7 fő csakra leírásban rátalálhatsz az éppen aktuális kérdéseidre-válaszaidra is!

Szeretnénk számodra egy kis betekintést adni a csakrák világába. Ha konkrétan valamilyen problémára, elakadásra keresel megerősítést, támogatást jó helyen jársz! A 7 fő csakra leírásban rátalálhatsz az éppen aktuális kérdéseidre-válaszaidra is!

Mi is az a csakra?

A csakra (szanszkrit: चक्रम्) az ind filozófia ezoterikus hagyományai szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a szusumna, vagy másképp nádi kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

Mit tehetünk a csakra egyensúlyáért?

Egészséges és természetes állapotunkban a csakrák folyamatos áramlásban vannak. Ha valami meggátolja az energiaáramlást, lelassulhat a csakrák működése, sőt, le is állhatnak. Ha hosszú időn keresztül fennmarad ez a pangó állapot, a csakrák elégtelen működése betegségekhez is vezethet.
Ha ez nem tartósan áll fenn, az áramlás képes visszaállni a természetes működésére.

A csakrák optimálisabb, harmónikus működéséért a színek és szimbólumok használatával is hozzájárulhatunk. Ugyanis minden szín és szimbólum egy hozzá kapcsolódó rezgéssel rendelkezik, ezáltal képes serkenteni az életerőt. Fokozhatjuk a csakrák működését ezek megfelelő kiválasztásával, öltözködésünkben, a környezetünkben, otthonunkban egyaránt.

Sokat tehetünk az egészségünk védelme érdekében testgyakorlással (pl. jóga ászanákkal), meditációval, az elménk lecsendesítésével. Érdemes törekednünk a kiegyensúlyozottabb mindennapok felé, ezáltal is élhetünk egészségesebb, örömtelibb állapotban.

Minden csakrához külön érzelmi és fizikai állapot kapcsolódik, ezek alul- de éppen túlműködésben is lehetnek. Ezekről a teljesség igénye nélkül, olvasható néhány példa a további írásunkban.

forrás: wikipedia.org/wiki/Csakra