» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Életfa szimbólum

Yalmana
Yalmana
2022.01.09 12:10
Életfa szimbólum
Az életfa különböző vallásokban, más és más fajta jelentéssel bír. Születés, élet, halál és az újjászületést is szimbolizálja. A magyar népmesékben is olvasni az égig érő fáról, melynek ágai egészen az égig felérnek, gyökérzete pedig mélyen a föld alá terül..

Az életfa különböző vallásokban, más és más fajta jelentéssel bír. Születés, élet, halál és az újjászületést is szimbolizálja. A magyar népmesékben is olvasni az égig érő fáról, melynek ágai egészen az égig felérnek, gyökérzete pedig mélyen a föld alá terül.

Az élet körforgását is szimbolizálja

A gyarapodás, a folyamatos megújulás jelképe is az életfa. Az újjászületést, az elmúlást, az élet természetes körforgását is felfedezhetjük benne, ahogyan a fa egyre növekszik. Tavasszal hozza az új hajtásokat, rügyeket, majd leveleket és virágokat bont, nyárra terméseket hoz, majd felneveli őket. Ősszel pedig a lehulló lombozat jelzi a téli lassulást, a begubózás fázisát, a számvetés időszakát, mellyel felkészül egy újabb évre.

A téli álomból erőt merítve újra kezdődik minden a teremtés körforgásának hála.

Tükrözheti a családunkat is

Számos megközelítése van az életfa szimbolikájának. Az egyik fő szempont számunkra:

Ahogyan a fának a szélesen elnyúló gyökerei, mellyel a biztonságos közegbe kapaszkodva képes növekedni, majd megtartani önmagát, növekszik ágaival az ég felé, a végeláthatatlan univerzum felé. Majd az anyaföldből táplálkozva, gazdagodva újabb sarjakat hozva életre, sokasodik a világba.

Ez tükrözheti a családunkat, szüleinket, nagyszüleinket, dédszüleinket, akik biztonsági hálót fonva körénk az eddigi tapasztalatukkal, szeretetükkel, védelmükkel, mintáikkal, mint a fa gyökérzete, úgy adhatják a stabilitást az életünkbe, a mindennapok helytállásához.

Múlt-Jelen-Jövő

Szimbolizálhatja, hogy személyes szinten folyamatosan képesek vagyunk a fejlődésre, a megújulásra. A múltban megélt élményekből erőt, tapasztalatot és bátorságot merítve kapcsolódhatunk a belső bölcsességünkhöz. A korábbi tapasztalatokból építkezve cselekedhetünk máshogyan, mint korábban, megtörve a kialakult sémákat. Kialakíthatunk új működéseinket magunkban a jelenben. A gyógyulás útjára lépve elkezdhetjük megélni és felépíteni az elképzelt jövőnket MOST.

Rátalálhatunk magunkban olyankor is erőre, amikor arra már nem számítanánk. Használd bátran az Életfa erejét és bölcsességét!

Életfa kollekciónkat itt találod: