» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Őszi napéjegyenlőség

Yalmana
Yalmana
2021.09.20 15:50
Őszi napéjegyenlőség
Az őszi napéjegyenlőségkor a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, a fény és a sötét aránya azonos. A régi kultúrákban ez a Föld ünnepe volt az aratás után. Ezzel a nappal kezdődik a csillagászati ősz, mely az elmúlás, az átgondolás, az ősökre való emlékezés és a megújulás időszaka. A sötét órák növekedésével a külvilági tűz erők fogyatkoznak és egyre inkább a belső fényünkre összpontosítás a lényeges..

Az őszi napéjegyenlőségkor a nappal és az éjszaka egyforma hosszú, a fény és a sötét aránya azonos. A régi kultúrákban ez a Föld ünnepe volt az aratás után. Ezzel a nappal kezdődik a csillagászati ősz, mely az elmúlás, az átgondolás, az ősökre való emlékezés és a megújulás időszaka. A sötét órák növekedésével a külvilági tűz erők fogyatkoznak és egyre inkább a belső fényünkre összpontosítás a lényeges.

Spirituális jellege

A legtöbb kultúrában a nappal és az éjszaka egyforma hosszúsága miatt a napéjegyenlőséget a kiegyenlítettség, a dualizmus, azaz a kétpólusú világ szimbólumának tekintik; ide sorolhatóak a férfi-női egyenlőségek, az árnyoldal és a fény mögött megbújó tanítások is. Az asztrológiai Mérleg jegy kezdete az Ősz kapuja, Szent Mihály Hava idén szeptember 22.-én kezdődik. Ez is mutatja és társadalmi szinten szimbolizálja, hogy személyes létezésünk függ a társadalmi rendtől, attól, hogy miként tudunk másokkal együttműködni, a személyiségünk minden oldalát egyenlő mértékben kibontakoztatni és ítéletek nélkül létezni, hiszen a Mérleg serpenyőjében mindenki egyenlőnek számít.

Nem csak a szellemi számvetés időszaka

A Mérleg jegyet szimbolizáló mérleg a megmérés és az értékelés, az ítélet szimbóluma is, azonban a napéjegyenlőség a beérett termények szüretelésének és mérésének az időszaka is egyben. A nyáron beérett gyümölcsöket és zöldségeket ekkor szüretelik, hogy azok a hosszú, sötét hónapokon keresztül is fényt és egészséget hozzanak a mindennapokba.

Hogyan éld meg ezt az eseményt?

A harmónia, a számvetés és a kiegyensúlyozottság érzésére a mai napon nagyon könnyű ráhangolódni, ezért, ha érzed ennek az erejét, akkor ma érdemes olyan típusú elfoglaltságokat végezned, amelyek ezt az irányt célozzák. Vehetsz egy meleg fürdőt, elmélkedj a vágyaidon és összegezd magadban, hogy eddig honnan-hova jutottál. Teremts egyensúlyt meditációval a férfi és női részed között. Az is hatásos lehet, hogy ha napközben hatékonyan teszed a dolgod, az este folyamán pedig átadod magad minden olyan élvezetnek, amely a lazításról szól, így megteremtve a tökéletes egyensúlyt a nap folyamán.

Boldog Őszi Napéjegyenlőséget kívánunk! ????