» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Szakrális helyek Magyarországon | 1.rész

Yalmana
Yalmana
2021.07.14 03:09
Szakrális helyek Magyarországon | 1.rész
Számos olyan hely van Magyarországon, mely kiemelt jelentőséggel bír vallási szempontból vagy energetikai telítettségéből adódóan. A Földet különleges energiavonalak szelik körbe, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, azonban érzékelhetőek. Ezek a spirituális energiák és szent helyek biztosan feltöltenek, vagy még nagyobb teret nyitnak számodra a teljesség felé.

Számos olyan hely van Magyarországon, mely kiemelt jelentőséggel bír vallási szempontból vagy energetikai telítettségéből adódóan. A Földet különleges energiavonalak szelik körbe, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, azonban érzékelhetőek. Ezek a spirituális energiák és szent helyek biztosan feltöltenek, vagy még nagyobb teret nyitnak számodra a teljesség felé. Most 6 ilyen vallási szempontból vagy energetikai mivoltából híres helyet mutatunk be nektek.


Mátraverebély Bazilika • Szentkút forrás

Az egyik legnépszerűbb hely a zarándokok számára, akik évről-évre meghódítják a kitűzött célt és érkeznek meg ide, az itt álló Nagyboldogasszony Bazilikába. Ebben a Bazilikában őriznek egy különleges ereklyét; II. János Pál pápa vérével átitatott textíliát. A Nemzeti Kegyhely besorolást Erdő Péter bíboros adta meg 2006-ban. Szentkúton számos forrás található, melyekhez híres legendák is kapcsolódnak. Szent László egy sziklába ütötte lándzsáját, melynek helyén forrás fakadt, de Szűz Mária csodatétele is jelentős, aki egy eltévedt, néma kisfiú számára fakasztott vizet, aki miután ivott a forrásból, beszélni kezdett. 

A templomban a mai napig is tartanak szentmiséket, jó időben a templom mellett az erdőben, a szabad levegőn. A hegyoldalban pedig látogathatóak a szerzetesek remetebarlangjai is, ahol az elvonulásaikat tartották. 


Boldogasszony gyógyító kövek • Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt tája és vadvilága önmagában is lenyűgöző látványt nyújt a kirándulók és a túrázók számára, ám található itt egy kivételes csodatévő hely, amely mára világhírűvé vált. A különleges kő -melynek gyógyító erőt tulajdonítanak- a történet szerint Mária egykori pihenőhelye volt, melyen Jézus halála után, bánatában megpihent. A kő puhává vált és formálódott alatta, így alakult ki mai, különleges formája. Csodatévő hatását a búcsúba igyekvő, fáradt hívek hirtelen megerősödése által fedezték fel, de több meddő nő későbbi várandósságát is a kő hatásának titulálják. 

Sokak szerint nem csak a kövek, hanem a körülötte lévő fák is extra gyógyító energiákat sugároznak. Mindenképp öleljük meg őket, ha tehetjük!


Dobogókő • Pilisszentkereszt

Talán az egyik legismertebb hely mindenki számára, hiszen a Föld szívcsakrájaként is nevezik. Az év minden szakában rengetegen járnak ide a világ minden pontjáról feltöltődni, kikapcsolni és megújulni azon spirituális energiák által, melyeket a hely ont magából. Nyugalom, béke és valami leírhatatlan érzés fogja el az ide látogatókat, akik sokszor maguk sem tudják, hogy energetikailag milyen különleges helyen is járnak. Egyes legendák úgy tartják, hogy a sziklafalra teszed a füledet, még Földanya szívének dobbanását is hallhatod. Számos kiránduló útvonal és kilátó veszi körül, melyek különféle edzettségi szinttől és kortól függetlenül is bárki számára elérhetőek. 


Tartsatok velünk, a következő részben újabb 3 spirituális/szakrális helyet mutatunk meg nektek. Addig is, ha kedvetek támadt meglátogatni valamelyik helyszínt, szívesen vesszük képes beszámolóitokat. Kellemes feltöltődést és kimozdulást kívánunk!