» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Önismeret és csakra párnák | 1. rész

Yalmana
Yalmana
2021.06.30 08:01
Önismeret és csakra párnák | 1. rész
Számunkra nagyon sok csodálatos eseményt, változást, gyógyulást hoztak különféle módszerek, amikkel már “dolgoztunk” magunkon. Nekünk bevált, hogy holisztikusan nézzünk rá a testi betegségeinkre vagy más irányból közelítsük meg a kapcsolatainkat. Ilyen segítő módszerek többek között a Családállítás és a Kronobiológia is..

Számunkra nagyon sok csodálatos eseményt, változást, gyógyulást hoztak különféle módszerek, amikkel már “dolgoztunk” magunkon. Bevált, hogy holisztikusan nézzünk rá a testi betegségeinkre vagy más irányból közelítsük meg a kapcsolatainkat. Ilyen segítő módszerek többek között a Családállítás és a Kronobiológia is.

Erről a témáról és a működéséről egy szakértőt kértünk fel, hogy meséljen kicsit Nekünk. Szeretnénk megismertetni Veled is ezt az eszközt, hogy jobbíthasd és irányba tehesd az életedet , mert, mint tapasztaltuk, a döntés mindig a Mi kezünkben van.

Nagy szeretettel mutatjuk be vendégírónkat, Hollós Izabellát, aki 2 részes írásában ismerteti a kronobiológia és a csakrák kapcsolatát. Az első rész következik.


Családállító és önismereti tanácsadó vagyok. Két alapvető élményt szeretnék átadni, hogy rögzüljön az érzelmi mintázatodban: az "ÚGY VAGYOK JÓ, AHOGY VAGYOK", és a "MINDEN RENDBEN VAN" érzését.

 

Önismeret és csakra párnák – hogyan jön ez össze?

Sokan csak látványos dekorációs elemnek gondolják, az igazság azonban az, hogy nem véletlenül választottam a csakra párna sorozatot a Családállítós munkám színteréül szolgáló nappalim főszereplőinek. Túl sok fogalom ez egy mondatban, kezdjük az elejéről.

A Család- vagy Lélekállítás során valójában az történik, hogy segítek a hozzám fordulóknak megtapasztalni a saját erejüket, közelebb kerülni saját belső önvalójukhoz. Letenni a lehúzó mintákat, és a saját sorukat élni. Azért, hogy ez a munka minél hatékonyabb legyen, a Kronobiológia Önismereti és Emberismereti módszert hívom segítségül.

Kronobiológia az emberi szervezet cirkadián ritmusára épül, mégpedig azon az elven, hogy születésünk napján egy bizonyos energiamennyiség töltődik be a gyökércsakránkon keresztül, majd oszlik el hatfelé, a hat másik csakrán.

Ez az energiamintázat hozza létre az alap karakterünket, meghatározza az önbecsülésünket, a kommunikációs képességeinket, a külvilág eseményeire történő reagálásunkat, és a szellemi működésünket is.

Amiért különösen kedvelem ezt a módszert, az az, hogy konkrét szám értékeket rendel az egyes csakrákhoz, így segítve azt, hogy megértsük, másokhoz képest milyenek vagyunk.

Számszerűen látni a különbséget a másik emberrel, a családtagjainkkal, rengeteg korábbi feszültségre és ellentétre ad magyarázatot!

Ugyanakkor fontos tudni, hogy nincs túl magas vagy túl alacsony érték. Nem az a jó, ha minél magasabb számaink vannak! A magas számértékeknek ugyanúgy megvannak a maguk kihívásai, mint az alacsonyabbaknak.

Minél inkább el tudjuk fogadni magunkat, és az alap tulajdonságaink szerint élünk, annál harmonikusabb lesz a kapcsolatunk másokkal.

3 síkon jellemezzük az embert a Kronobiológia rendszerében: fizikai, érzelmi és szellemi síkon.

  • fizikai sík a cselekvésünket határozza meg: mennyire gyorsan reagálunk, mennyire vagyunk kitartóak, erősekaz 
  • érzelmi sík a másokhoz való kapcsolódást, a kommunikációt, az érzelmeink megélését mutatja meg
  • szellemi sík pedig a gondolkodásunk milyenségét – nem azt, hogy ki okos vagy ki nem!

Az egyes síkok természetesen hatnak egymásra, erősítik, vagy éppen lágyítják egymást. Kiderül, hogy mely területen vagyunk erősek, terhelhetőek, és mely síkon kell inkább másoknak alkalmazkodnia hozzánk.Mindhárom síkhoz 2-2 csakra tartozik, az ő értékük, és az értékek egymáshoz való viszonya mutatja meg az adott síkon a karaktert. Alulról felfelé haladva: szexcsakra és a köldökcsakra tartozik a fizikai síkhoz, a szív- és torokcsakra az érzelmihez, a harmadik szem és a koronacsakra pedig a szellemi síkhoz.

Nézzük meg egyenként, melyik csakra milyen tulajdonságot mutat meg!


I. Gyökércsakra = Vitalitás

Minél magasabb a gyökércsakra értéke, annál önállóbban tud az egyén érvényesülni az életben, annál inkább a „jég hátán is megél” típus.

Ha alacsony ez az érték, az azt jelzi, hogy nagy szüksége van társakra, akikkel együttműködésben tudja elérni a céljait. Akkor most, hogy is van ez? Úgy tűnhet, hogy mégis az a jó, ha magasak az értékek, de ez ennél sokkal árnyaltabb. Gondolj bele: olyan típus vagy, aki egyedül is bármit elér, nagy munkabírásod van, magas önbecsülésed, lepereg rólad, hogy mások mit mondanak. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy másokkal szemben intoleráns lehetsz, nem érted, miért lusták, és egyébként is, beszélnek valamiről, ami kit érdekel… :)

Társas lények vagyunk, nem árt, ha képesek vagyunk együttműködni legalább azokkal, akiket szeretünk.


II. Szakrális csakra = Stabilitás

Ha magas, akkor fontos a rend, a megbízhatóság, hogy legyen idő felkészülni a változásra, a sokszor halogatásként megélt működésmódot átkeretezzük:

az egyénnek szüksége van arra, hogy egy új dologhoz, egy feladat elvégzéséhez, A-ból B-be eljutáshoz meglegyen az odavezető út.

Akinek alacsony a szexcsakra értéke, ott nagyfokú rugalmasság van jelen, könnyen felkelti a figyelmét egy inger, hamar vált az egyes tevékenységek között, és nem szeret egy helyben lenni, inkább a mozgalmasságot kedveli.

Látható, ha például egy házaspár egyik tagja rugalmas, a másik az előre tervezhetőséget kedveli, akkor közöttük van egy nagy különbség. Ennek ismerete azonban segít megérteni, hogy amikor a párom nem akar itthon ülni velem, nem arról van szó, hogy velem nem akar időt tölteni, hanem egyszerűen csak sokkal nagyobb az alapvető szükséglete, hogy mozgásban legyen.

A megértéssel könnyebben találunk majd mindenkivel megfelelő kompromisszumot.


III. Napfonat-csakra = Erő

Ha kevés az érték, akkor adott napon belül is könnyen elfáradhatsz, ilyenkor érdemes kisebb pihenőket beiktatni napközben. Magas Erő számmal könnyedén lehet tolni a szekeret egész nap, kevés alvás is elegendő, sőt, ha pihenni „kell”, éppen abban tudsz elfáradni!

Fontos szerepe van abban is, hogy milyen munkát tudunk sikeresen végezni. Egy üzletkötő, akinek napi több száz kilométert kell utaznia, jó, ha magas erő számmal rendelkezik, mert magas a mozgásigénye! Ha ülőmunkát végez, és sokat van egy helyben, előbb-utóbb diszkomfort érzése lesz. Ugyanez fordítva is igaz: alacsony fizikai terhelhetőség mellett intenzív, egész nap talpon lévős munka kimerültséghez vezet hosszú távon.

A 2. és a 3. csakrának az értéke alapvetően határozza meg a mindennapi működésünket, mert a cselekvésünk legmélyebb, fizikai jellemzőit mutatják meg.


A cikk következő részében az érzelmi és szellemi sík csakráiról olvashatsz, folytatjuk az összefüggések bemutatását.

Nyitottságban gazdag, boldog napokat kívánunk!