Posted on

Ismerkedj meg a tönkölypelyvával!

Sokat hallasz mostanában a tönkölypelyva töltetről? Felkeltette a figyelmedet, miben nyújthat többet számodra, mint a hagyományos párnatöltetek? A tönköly nem csak a táplálkozásban, hanem az egészséges életmód és a tudatos életvitel eleme lehet.

Mi az a tönkölypelyva?

A pelyva a tönkölyszemek körül található héj, melyben kettő darab búzaszem található. A búzaszemek felhasználásának számos módja van, míg a szemeket védő burkot, a pelyvát párnákba lehet tölteni. A pelyva leválasztása a búzaszemekről a pelyvátlanítás folyamata.

Miért jó párnatöltet a pelyva?

A töltet mennyiségét bármikor változtathatod, hiszen a pelyva mennyiségét egyszerűen szabályozhatod. Az ideális mennyiségű töltet hatására megnövekedhet a minőségi alvás idő, ezáltal csökken a kimerültség, a fáradékonyság és a fejfájás is.

A párnák kiválóan alkalmazkodnak a nyak és a fej formájához, ezáltal is csökkentve a migrénes panaszokat. A tönkölypelyva vegyszerektől mentes, ezáltal nincs allergiát okozó hatása sem. vegyszermentes, az atka pedig messziről elkerüli.

A meditációs párnáink használatát főként ülő meditációhoz ajánljuk, de kiválóan alkalmas a fej és láb pihentetésére és alátámasztására is. A szemes töltetnek köszönhetően könnyedén tudod a saját kedvedhez és a testedhez alakítani a párnát, melynek halk zizegése nyugtatja a testet a lelket és a szellemet is.

Kiemelendő továbbá, hogy remekül szellőzik, így nem melegszik túl használat közben.A tönkölypelyva a belső huzatban sokáig megtartja méretét, ritkábban szükséges után tölteni, mint pl. a polisztirolgyöngyöt. Tönkölypelyvával töltött párnáink az angin anyag sűrű szövésének köszönhetően alig porzanak használat közben, hiszen az angin visszatartja még az apróbb tönköly- és porszemcséket is.

Milyen pozitív élettani hatásai vannak még a tönkölypelyvának?

A tönkölypelyva sokáig őrzi a nap erejét, számos gyógyhatást tulajdonítanak neki. A tönkölypelyva kovasavat tartalmaz, melyet kibocsátva jótékony hatással bír a szervezetünkre. Nyugtató és stresszoldó hatású, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír, enyhítheti a menstruációs fájdalmat és a feszültséget is.

Megismerkedhetsz tönkölypelyvával töltött meditációs párnáinkkal.