» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Hogyan érezd jól magad?

Yalmana
Yalmana
2021.08.02 05:42
Hogyan érezd jól magad?
Amikor boldogok vagyunk, ráhangoljuk magunkat az emelkedett érzések frekvenciájára. Valójában azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, hogy élvezzük a személyiségfejlődésünk során megtett utazást. Soha nem válunk befejezetté, ezért nem tudjuk elrontani azt, amit csinálunk..

Amikor boldogok vagyunk, ráhangoljuk magunkat az emelkedett érzések frekvenciájára. Valójában azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, hogy élvezzük a személyiségfejlődésünk során megtett utazást. Soha nem válunk befejezetté, ezért nem tudjuk elrontani azt, amit csinálunk. Minden mindig változik, új nézőpontokat veszünk fel.

A legfontosabb azonban, hogy ezen az úton jól érezzük magunkat, azonban nem megy ez mindenkinek könnyedén. Amikor ezt érezzük, akkor valamilyen ellenállás van bennünk, ami nem engedi, hogy a folyamatban boldogan vegyünk részt.


Hol lehet a probléma?

Ilyenkor érdemes tágabb perspektívából szemlélni a helyzetet, és másik nézőpontból rávilágítani a problémára. Így megkönnyebbülünk és csökken bennünk az ellenállás. Természetes módon megnövekszik a rezgésszintünk. Ezek után, megnyugtató kijelentéseket tehetünk, hogy minden rendben van, mert valójában minden rendben alakul. 

  • „Minden nap egy új lehetőség.”
  • “Minden rendben van.”
  • „Minden értem van.”

Amikor kitűzzük azt, hogy jól érezzük magunkat, akkor hajlamosak vagyunk ezt az állapotot elérendő céllá tenni, ezzel pedig a hiányát erősítjük. Holott az, hogy jól érezzük-e magunkat, pusztán az adott pillanatban dől el; vagy jelen vagy, vagy nem jelen az esemény megtörténtekor. Ez pedig kizárólag a fókuszunktól függ. 

Az adott pillanatban érdemes megfigyelnünk, merre irányulnak a gondolataink. Milyen történetet mesélünk magunknak, mit hiszünk el magunkról. Amikor a hiányállapotra való fókuszálást állapítjuk meg, azt is megtehetjük, hogy a képzeletünket arra használjuk, hogy jobban érezzük magunkat, akárcsak a gyermekkorunkban. Már akkor is minden elképzeltünk magunknak, hogy egy helyzetet még izgalmasabbá tegyünk. Miért ne tehetnénk meg ezt most is? Legyen ez az ugródeszka!

Játssz el bármit, képzelj el bármit a napod folyamán.

Ki mondja meg, hogy csak arra figyelhetünk, ami körülöttünk van? A gondolatainkat és az érzéseinket mi alakítjuk. Ha észrevesszük, hogy a gondolataink negatív irányba fordulnak, azonnal reagáljunk rá. Fordítsuk meg a jelentéstartalmát!  Helyezzük a fókuszt a szépre, a jóra, az érzéseink pedig ennek megfelelően alakulnak majd.


Az is előfordulhat, hogy arra leszel figyelmes, hogy képtelen vagy megváltoztatni a benned megjelenő kellemetlen érzéseket, gondolatokat. Vedd észre, ha újra és újra a bántó, "negatív" érzések vesznek hatalmukba. Lehetséges, hogy segítség nélkül nem tudsz elindulni tartósan ezen az úton. Számos szakember és eszköz áll rendelkezésünkre (pszichoterápia; érintésterápia - masszázs; mozgásterápia - tánc, bodywork, jóga; és még sok más irányzat, kinek mi..), hogy meglássuk a jót is magunk körül. Bátran nyújtsuk ki kezünket és kérjünk segítséget!


Ne késlekedj, kezdd el még ma a gyakorlást, hogy a boldogság egy életstílussá váljon az életedben, hiszen a boldogság tanulható!