» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

A csakrák harmonizálása - 2. rész

Yalmana
Yalmana
2020.12.03 09:52
A csakrák harmonizálása - 2. rész
A csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik

Előző bejegyzésünkben a csakrák harmonizálásáról olvashattál, most a folytatása következik..

csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik; ez elengedhetetlen az egészséges test és elme fenntartásához. Ennek az állapotnak az elérésben segít a csakra hangolás, ebben a 2. blogbejegyzésben folytatjuk a csakrák tisztításáról és harmonizálásáról szóló összefoglalót.

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

Szerencsére számos lehetőség adott a csakrák hangolására, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.

  • Meditáció
  • Színterápia
  • Ásvány terápia
  • Jóga
  • Szimbólumok alkalmazása
  • Megerősítések használata

A 7 főcsakra és azok harmonizálása, tisztítása

Szívcsakra

A szívcsakra zavaraira utaló tünetek lehetnek a szívvel kapcsolatos problémák (pl. vérkeringés, vérnyomás), de a bőrproblémák is ide sorolhatóak. Felborult működése azt eredményezi, hogy függeni kezdünk más személyektől és szituációktól, valamint közönyösen reagálhatunk, érdektelenség lehet úrrá rajtunk embertársaink vagy az állatok iránt is.

Szívcsakra tisztítása és harmonizálása

Első és legfontosabb az olyan lelki gyakorlatok végzése, mint a megbocsátás, az elfogadás gyakorlása magaddal és másokkal szemben egyaránt.

Sokat segíthet, ha sétálunk a természetben a növényekben és a virágokban gyönyörködve. A szívcsakra működésére jó hatással van a zöld leveles növények fogyasztása, mint a zöldtea, a spenót, a káposzta és a sóska, de hasznos a tök, a brokkoli valamint a zeller étrendbe történő beépítése is.

Fűszerek esetében preferáld a bazsalikom, a zsálya, a kakukkfű, és a petrezselyem alkalmazását.

A szívcsakra drágakövei a smaragd és a jáde, de ide tartozik a rózsakvarc és a turmalin is.

Az egyik leghatékonyabb rezgésemelő olaj a rózsa- és a teafaolaj, melyeket bátran masszírozd be a szívcsakrád fölötti területre. A szívcsakra színe a zöld, így kifejezetten ajánljuk szívcsakra – "harmónia, egészség" Yalmana hengerpárnánk ölelését is.

Torokcsakra

A csakra diszharmonikus működésének következménye lehet a zavaros vagy durva beszéd, az önkifejezés nehézsége, a bizonytalanság és a félelem is. Testi tünet lehet a rekedtség, torokfájás, köhögés, nyakfájdalmak és pajzsmirigyproblémák. A torok gyulladásos megbetegedései elfojtott agresszióra utalhatnak.

Szívcsakra tisztítása és harmonizálása

A csakra tisztítására megfelelő tevékenység az égbolt kékjének élvezése és a víz tükrének szemlélése, amelyen visszatükröződik az égbolt képe is. Amennyiben ellazult állapotba tudunk kerülni, kifejezetten jótékony hatást gyakorolhatunk a torokcsakránkra. Hatékony lehet még a légzőgyakorlatok alkalmazása, valamint egy kiadós alvás is, melyhez a torokcsakra – "kapcsolódás, békesség” nevű díszpárnánkat ajánljuk.

A torokcsakrához kapcsolódó drágakövek a kalcedon, az opál, az akvamarin és a zafír.

Homlokcsakra

Tudtad, hogy az egyik népbetegséget, azaz a fejfájást ennek a csakrának a diszharmonikus működése okozza? Ide sorolhatóak még a látásproblémák, a koordinációs problémák, valamint a túlzott racionalitás is, amikor mindenre magyarázatot keresünk. A bizonytalanság és a kételkedés arra utal, hogy nem hallgatunk a megérzéseinkre, melyek a harmadik szemünkön keresztül érkeznek hozzánk.

Homlokcsakra tisztítása és harmonizálása

Étkezés szempontjából a sötétkék gyümölcsök, például az áfonya, a szőlőfélék, a mák, a levendula és a fekete üröm táplálják a harmadik szem csakrát. A homlokcsakra színe a kék, így azt is ajánljuk, hogy legkedvesebb dolgaidat a Yalmana harmadikszem csakra – "intuíció, bölcsesség" nevű táskában vidd magaddal.

Drágakövek tekintetében az indigókék zafír, az ametiszt és a hegyikristály viselete ajánlott. Aromaterápia alkalmazása esetén pedig használjunk mentát, levendulát és jázmin illatokat.

Koronacsakra

Ha nem teljesen nyitott ez a csakránk, úgy érezhetjük, hogy el vagyunk szakítva a tökéletes léttől, nem tudunk megszabadulni a félelmeinktől és nem kerülnek összhangba az energiák az alkotás vágyával sem. A csakra diszharmonikus működését mutatja az önazonosság hiánya, az elmebetegségek, a szenilitás és a céltalanság is. A különböző pszichés problémák és személyiségzavarok is ennek a csakrának a zavart működésére utalnak.

Koronacsakra tisztítása és harmonizálása

A magasban, például hegycsúcson átélhetjük a tér, az idő és a határtalanság érzését, elcsendesedhetünk és a saját életünket is átgondolhatjuk, így is segítve a koronacsakra nyitását.

A csendben lényünk éber marad, míg az egonk elcsendesül, így képesek vagyunk meghallani és megérteni a teremtés egészében hallható ,,isteni” hangját, valamint a szeretet és a harmónia erejét.

A koronacsakra nyitására viseljünk ametisztet, hegyikristályt, gyémántot és kvarckristályok ibolyaszínű köveit. Amennyiben az aromaterápiát választjuk, javasoljuk a lótusz, a mirha, a zsálya és a fenyőillatok párologtatását.

Kifejezetten hatékony a jóga, valamint a meditáció alkalmazása, melynek hatását felerősíti, ha koronacsakra – "bőség, kiteljesedés” nevű meditációs párnánkon pihenve végzed a gyakorlatot.

Reméljük, hogy ezzel a bejegyzéssel is sikerült hozzájárulnunk ahhoz, hogy egy újabb szintre léphess a lelki fejlődésedben és a hétköznapok még boldogabb megélésében.