» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

A csakrák harmonizálása - 1. rész

Yalmana
Yalmana
2020.11.26 17:11
A csakrák harmonizálása - 1. rész
A csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik; ez elengedhetetlen az egészséges test és elme fenntartásához. Ennek az állapotnak az elérésben segít a csakrák hangolása..

A 7 legismertebb csakráról, azaz a főcsakrák jelentőségéről, valamint funkciójáról már több bejegyzést is olvashattál itt, a Yalmana blogban.

A csakrák működése akkor a leghatékonyabb, ha az energia felvétele és leadása akadályok nélkül tud lezajlani, azaz a csakra optimálisan működik; ez elengedhetetlen az egészséges test és elme fenntartásához. Ennek az állapotnak az elérésben segít a csakrák hangolása, így 2 blogbejegyzésben a csakrák tisztításáról és harmonizálásáról nyújtunk bővebb információt.

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

Szerencsére számos lehetőség adott a csakrák hangolására, így biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.

  • Meditáció
  • Színterápia
  • Ásvány terápia
  • Jóga
  • Szimbólumok alkalmazása
  • Megerősítések használata

A 7 főcsakra és azok harmonizálása, tisztítása

Gyökércsakra

A gyökércsakra nem megfelelő működése esetén tapasztalhatsz fáradtságot, bizonytalanságot és depressziót, testi tüneteket tekintve pedig gyulladásos folyamatok mehetnek végbe, alvászavarok és vérnyomással kapcsolatos problémák léphetnek fel.

Gyökércsakra tisztítása és harmonizálása

Fogyassz lehetőleg sok olyan zöldséget, amely a földben terem, például répát, burgonyát, paszternákot és hagymát. Fogyassz több tojást, babot és szójatermékeket, valamint, ha bírod, részesítsd előnyben a csípős ételeket és fűszereket, mint például csípős paprika, cayenne-i bors, feketebors, chili, stb.

Viselj achátból, vérkőből, jáspisból, gránitból, vörös korallból vagy rubinból készült ékszereket.

Párologtass vagy füstölj cédrus, boróka vagy szantálfa illatú olajat és füstölőt. A kertészkedés és a törökülésben folytatott napüdvözlet is nagyon hatásos lehet.

A gyökércsakra színe a vörös és a piros. Viselj ilyen árnyalatú alsóneműt vagy meditálj a "szenvedély, bátorság" elnevezésű Yalmana meditációs párnán ülve.

Szakrális csakra

A szakrális, másnéven szexcsakra kiegyensúlyozatlan működése miatt függőségek, szexuális problémák és érzelmi zavarok, valamint kötődési problémák alakulhatnak ki. Ide sorolhatjuk a nemiszervekkel kapcsolatos problémákat is, valamint a hormonális zavarok egy részét is.

Szakrális csakra tisztítása és harmonizálása

Fogyassz sok édes és/vagy trópusi gyümölcsöt, például mangót, maracujat, dinnyét, kókuszt és epret. Használd bátrabban a fahéjat, a vaníliát és az édes paprikát ételeid ízesítéséhez, valamint fogyassz csonthéjasokat, például mandulát és diót is.

Viselhetsz karneolból, holdkőből készült ékszereket vagy hordj magadnál ilyen ásványokat. Párologtass szantálfa és narancs illatú illóolajat.

A szexcsakra színe a narancssárga. Használhatsz például ilyen árnyalatú ágyneműt vagy öleld át az "életöröm, kreativitás” megnevezésű Yalmana hengerpárnánkat.

Köldökcsakra

A csakra kiegyensúlyozatlanságára utalhatnak az emésztési problémák, a cukorbetegség, a hasi hízás, valamint a koncentrációs problémák is. Ezen túlmenően a döntésképtelenség, a túlzott visszahúzódás, de a másokon való átgázolás és az uralkodási vágy is mind annak a jele, hogy köldökcsakránk kiegyensúlyozatlanul működik.

Köldökcsakra tisztítása és harmonizálása

Étkezést tekintve helyezd előtérbe a gabonaféléket és a tejtermékeket. Ételeidet jó, ha friss gyömbérrel, citromfűvel vagy köménnyel ízesíted. A levendula és a rozmaring illatú füstölők és illóolajok is jótékony hatással vannak a köldökcsakra működésére.

A napsugár fényére emlékeztető tiszta sárga szín erősíti és aktiválja a 3. csakrát. Tegyél nagyobb sétákat a napsütésben, valamint pihenj egy nagyot az "életerő, boldogság" megnevezésű Yalmana párnánkon.

Reméljük, hogy ezzel a bejegyzéssel is sikerült hozzájárulnunk ahhoz, hogy egy újabb szintre léphess a lelki fejlődésedben és a hétköznapok még boldogabb megélésében.