» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Szeresd magad- Oké, de hogyan?

Yalmana
Yalmana
2021.04.21 07:09
Szeresd magad- Oké, de hogyan?
..abban próbálunk meg segíteni, hogyan teremtsd meg a lelki békédet. Hogyan építs fel egy olyan életet, amelyben tiszteled és szereted magadat; amelyben alá-fölé rendeltség nélkül tudsz kapcsolódni a társaidhoz, megszereted a szükségleteidet és elfogadod azt a jelen állapotot, amiben vagy.

Biztosan legalább egyszer te is hallottad már ezt a jótanácsot.: „ Szeresd magad!”

Abban is biztosak vagyunk, hogy erre legalább egyszer az volt a válaszod.: „Oké, de hogyan?"

Most abban próbálunk segíteni, hogyan teremtsd meg a lelki békédet. Hogyan építs fel egy olyan életet, amelyben tiszteled és szereted magadat; amelyben alá-fölé rendeltség nélkül tudsz kapcsolódni a társaidhoz, megszereted a szükségleteidet és elfogadod azt a jelen állapotot, amiben vagy.


Élj meg mindent a maga teljességében!

Légy jelen a pillanatban és engedd meg magadnak a megélés lehetőségét! Számtalanszor a múlton vagy a jövőn rágódunk, ahelyett, hogy megengedjük magunknak a jelen tudatosságát. Másra helyezzük a fókuszt, félünk az érzelmek és a történések átélésétől. Próbáld ki, hogy milyen az, amikor csak magadra figyelsz és átadod magadat a jelen pillanatban. Meglepő élményeket fogsz tapasztalni.


Szeresd meg a kevésbé jó tulajdonságaidat is!

Az általad negatívnak vélt tulajdonság vagy viselkedési forma is te vagy! Mi lenne, ha ahelyett, hogy egyfolytában szeretnéd kijavítani azt, amit nem szeretsz magadban, ahelyett megpróbálnád elfogadni ezt a részedet? Ha türelmes és támogató vagy önmagaddal, könnyebben oldod meg a nehezebb szituációkat is.


Bocsáss meg magadnak és másoknak is!

A harag, a düh, a félelem és a gyűlölet mind alacsony energiájú rezgések és érzések, amelyekből érdemes minél kevesebbet megélni. Nem mások miatt, hanem saját magad miatt. Igen fontos megélni a valódi érzelmeket, azonban érdemes arra törekedni, hogy túl sokáig ne adjunk ennek figyelemet. Engedd el a múltat, a sérelmeket és fókuszálj a magasabb rezgésekre, úgy, mint az elfogadás, a hála vagy a szeretet.


Szentelj magadra elegendő minőségi időt!

A feltöltődést, a pozitív, boldogságot eredményező tevékenységeket, azaz az „énidőt” gyakran megvonjuk magunktól, mert minden más feladatot a saját szükségleteink elé helyezünk. Néha, igenis muszáj időt adni magunknak, hogy töltődjünk, hiszen ha feléljük a saját tartalékainkat, miből tudnánk adni másoknak is például figyelmet a családnak, a gyerekeknek, koncentrációt és kreativitást a munkának..? Bátran szánj időt a hobbidra, barátaidra, mozgásra vagy arra, amire éppen te vágysz. Hidd el, ami fontos, még azután is fontos marad.


Tiszteld és vigyázz a testedre!

A testünk a lelkünk temploma, amelyen keresztül tapasztalhatjuk a létezést. Nem mindegy hát, hogy mivel táplálod, energetizálod magadat. Ajánlott odafigyelni, hogy mennyi ételt fogyasztunk. Biztosan szükséges még az a szelet kenyér, vagy az a süti az étkezés végére? Valóban ezzel szereted magadat, ha ezt még megeszed? A kevesebb több, szokták mondani. Ha tudatosan választjuk meg, hogy miből mennyit eszünk, rá is érezhetünk/láthatunk arra, hogy mi a testünk, lelkünk valódi igénye. Érdemes lehet több egészséges ételt és bőséges mennyiségben folyadékot fogyasztanod, testmozgást végezned, hogy minél tovább egészségben szolgálhasson és támogathasson téged a tested.


Végezetül, szeresd magadat már most! Nem kell hozzá egy különösebb esemény vagy egy kitűzött cél elérése. Miért ne szerethetnéd önmagad? Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Ha magadat szereted, másoktól is ezt kapod majd vissza.