» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Életünk tudatos teremtése I. rész

Yalmana
Yalmana
2021.02.17 08:37
Életünk tudatos teremtése I. rész
..a tudattalanunkban elraktározott, betanult és futtatott programunk hatással van a jelenünk és a jövőnk leképeződésére is itt, a fizikai síkon. Ezekről azonban bármikor határozhatunk úgy, felülírásukkal egy új jövőt teremtünk magunknak..

Az elmúlt évtizedekben számos amerikai kutatás igazolta a spirituális körökben már elterjedt tényt és hiedelmet, miszerint minden emberi lény képes megteremteni a saját jövőjét. A genetika, a kvantumfizika és az idegtudomány területén végzett kutatási eredmények olyan kortárs szakemberek elméleteit támasztották alá, mint Dr. Joe Dispenza, Gregg Braden vagy Bruce Lipton. Az ő nézeteik szerint, minden, a tudattalanunkban elraktározott, betanult és futtatott programunk hatással van a jelenünk és a jövőnk leképeződésére is itt, a fizikai síkon. Ezekről azonban bármikor határozhatunk úgy, felülírásukkal egy új jövőt teremtünk magunknak.

A negatív érzelmek hatásai

Sokan észre sem vesszük, hogy a napunk egy jelentős részében negatív gondolataink és érzéseink kötik le a figyelmünket. Ez azonban nagyon megterhelő az idegrendszer számára, hiszen stresszként érzékeli a szervezetünk. Ez az elmélet egészen az őskorig vezethető vissza. Az ősembertől örököltük tovább azt a képességünket, hogy a stressz hatására (futás a kardfogú tigris elől) stresszválasz keletkezik a szervezetben, mely után ismét létrejön az eredeti egyensúlyi állapot. Ez az egyensúlyi állapot napjainkban nehezen áll vissza a folyamatos stressz miatt, ebből alakul a ki szorongásként ismersz válaszreakció. A tartósan fennálló szorongás egy állandó vészhelyzeti állapotot idéz elő a testben, ami borítja az immunrendszer működését, ezzel betegségeket is eredményezve, a negatív ingerek pedig raktározódnak az agyban és a tudatalattiban egyaránt, ezáltal bevett negatív működési mintázatokat hozva létre. Ugye, hogy mindez milyen rosszul hangzik?

Hogyan lehet ezen változtatni?

Az első kérdés az, hogy szeretnél-e ezen változtatni? Minden változás egy döntéssel kezdődik. Ha igen, akkor az a jó hírünk van számodra, hogy választhatod azt is, hogy innentől kezdve egy másik teremtő üzemmódban fogod élni az életedet. Mit kell ehhez tenned?

El kell engednem a ragaszkodásodat a múltbéli sérelmeidhez, a hitrendszereiden pedig változtatnod kell. Így tudod elkerülni azt a stresszválaszt, amely mindig ugyanazokat az élményeket és érzéseket hozza fel benned, amelyek miatt a tested és az elméd úgy viselkedik, mintha még a múltban élnél. Ezzel a régi hozzáállással ugyanis folyamatosan a múltadat éled újra, minden egyes nap. Azonban, ha elfogadod azt, hogy ez így működik, akkor azt is el tudod fogadni, hogy ezen változtatni is tudsz.

Hiszen mindent te teremtesz magadban és azáltal magad körül is. Ahhoz, hogy változtass az életeden, felül kell emelkedned a testeden, a körülötted lévő szituációkon, a környezeteden és az idő síkján is. Hogy mindezt hogyan teheted meg, arról a következő blogbejegyzésben ejtünk szót. Tarts velünk akkor is!