» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Hogyan befolyásolja az életünket a tudatalatti?

Yalmana
Yalmana
2021.06.01 18:32
Hogyan befolyásolja az életünket a tudatalatti?
Mit kell tudni a tudatalattiról és az ehhez kapcsolódó törvényszerűségekről? Hogyan befolyásolja a működése az életünket? Hogyan tudunk túllépni rajta, elhagyni a meglévő programokat és újakat teremteni..

Mit kell tudni a tudatalattiról és az ehhez kapcsolódó törvényszerűségekről? Hogyan befolyásolja a működése az életünket? Hogyan tudunk túllépni rajta, elhagyni a meglévő programokat és újakat teremteni, azaz újraprogramozni azt? Erről szól ez a bejegyzéssorozatunk, melynek első része a tudatalatti megismerése.

tudatosság

Az elménket két részre szoktuk bontani; megkülönböztetjük a tudatos és a tudatalatti elmét. Napi szinten, kb. 10%-át használjuk a tudatos, míg 90%-át a tudattalan elménknek, így már most is érzékelhető, hogy a cselekedeteink jelentős részét nem tudatosan végezzük. 

 A tudatos elme felel a gondolkodásért és a rövid memóriáért, míg a tudatalatti elme az egyik legerősebb erő, amely úgy határozza meg a cselekedeteinket és a tetteinket, hogy gyakorlatilag nem is vagyunk rá tudatosak. Ez működteti a nem tudatos testi folyamatokat, mint az állandó szívverés és légzés, a gyógyulás, valamint ő a felelős a túlélési ösztön meglétéért is. 

A tudatalatti elme által vagyunk képesek a fizikai mozgások végrehajtására, például futás vagy kerékpározás, valamint a mentális reakciókat is ő tárolja, hogy az élet egyes eseményei milyen reakciókat váltottak ki belőlünk. Tárolja az emlékeket, ezáltal a hozzájuk kapcsolódó érzéseket is, azonban fontos leszögezni -és ez egy nagyon fontos információ-, hogy a tudatalattink nem tudja megkülönböztetni a valóságot és a képzeletet. Minden elképzelt gondolatot és érzést valóságosnak tekint. Miért jelenthet ez problémát a mindennapokban?

A teremtés folyamata

A tudatos gondolkodás teremtő ereje ebben a folyamatban rejlik.: 

  • A gondolat létrehoz egy képet, a kép érzelmet generál, az érzelem pedig megteremti a valóságot. Ez a tudatos teremtési folyamat a tudattalan elméhez kerül, aki végrehajtja az információ alapján a testi szintű háttérfolyamatokat. 

Érted már, hogy miért van olyan nagy jelentősége, hogy mire irányítjuk a figyelmünket és a gondolatainkat? A legtöbb probléma gyökere onnan ered, hogy már gyerekkorunktól kezdve arra figyelünk, amit nem szeretnénk, amitől félünk. Ehhez rögtön képeket társítunk, megjelennek a kapcsolódó érzéseink, a tudatalatti elme pedig megkapja a parancsot a végrehajtásra. Mint ahogy említettük, ő nem tudja megkülönböztetni a képzelettől a valóságot. Azonban itt a helyzet kulcsa is a változtatásra! Ha a tudatalattink nem tud különbséget tenni, akkor az a 90%-nyi negatív tapasztalat, berögzült szokás vagy élmény átprogramozható és megváltoztatható. 

Milyen lehetőségeink vannak arra, hogy ne keserítsük meg a saját életünket és ne gáncsoljuk el magunkat folyton ugyanazzal a programmal? A következő részben erre is választ keresünk. ????