» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Beszéljünk a tudatosságról!

Yalmana
Yalmana
2021.01.27 07:52
Beszéljünk a tudatosságról!
Tudatos és éber jelenlét önmagunk felé is, így is jellemezhetjük a tudatosságot. Ez az egyik legfontosabb tényező, hogy az életed a te kezedben van..

Tudatos és éber jelenlét önmagunk felé. Így is jellemezhetjük a tudatosságot.

A spirituális gondolkodás mára már sokak számára nyújt komplett életmódot s egyben filozófiaként is szolgál. Meditációk végzésével, szimbólumok alkalmazásával, utaztatásokkal és egyéb módszerekkel próbálják embertársaink megfejteni, hogy kik is ők valójában, mi az életfeladatuk, hogyan teremthetnek és érhetik el a boldogság állapotát. Mindebben pedig rengeteg számú spirituális coach, mester, életmódtanácsadó támogatja őket. Egy valamit azonban sokan elfelejtenek, az eredmény pedig csak várat magára, vagy éppen nem azt kapják, amit szerettek volna.

Az életed a te kezedben van!

Ez az egyik legfontosabb tényező. Mindannyian a Föld nevű bolygón élünk, ahol valóban sok áldás és tanítás vár ránk, azonban mindezért tennünk is kell. A spiritualitás mellett fontos, hogy tudatosan éljük az életünket és ne más személyektől, mesterektől, kurzusoktól vagy tárgyaktól várjuk az életünk megoldásait, hanem mi magunk teremtsük meg azokat a helyzeteket és lehetőségeket, amiken keresztül elérhetjük a céljainkat.
Nekünk sokat adott jó néhány módszer, amivel az éber jelenlétünket gyakorolhatjuk a mai napig is, kettőt kiemelünk közülük, az egyik ilyen a pszichodráma, a másik a szomatodráma, azaz játék a testeddel, de az érintésterápiás módszerek is mind-mind hatékonyak, bár máshova is hatnak.

Amennyiben sikerült megteremteni a kívánt helyzetet, vegyük észre és ragadjuk is meg! Ehhez a folyamathoz viszont nagyon fontos, hogy váljunk nyitottá és képesek legyünk változni!

Itt is szóba jöhet a spiritualitás!

A változáshoz viszont szükség van arra, hogy dolgozz magadon! Ne add fel, ha kudarcot vallasz, hanem fogd fel egy tanításként, amellyel több lettél. Legyél rugalmas, ha az élet megkívánja és ne ragaszkodj a nézőpontjaidhoz. Ebben segít az elengedés, amely szintén nagyon sokat hallott kifejezés a köztudatban. Ilyen típusú hozzáálláshoz és gondolkodáshoz fontos változásként hozzá tudnak járulni a fentebb említett eszközök és lehetőségek, hogy aztán tovább haladhass a vágyott célok felé.

Nézzünk egy gyakorlati példát!

A yalmana.hu-ról megrendelted a „Bőség” megnevezésű párnánkat, amelyet olyan helyre teszel, amit minden nap megcsodálhatsz és mindeközben reménykedsz, hogy a párna jelenléte olyannyira felfokozza a bőségtudatodat, hogy önmagától elkezd áramlani a bőség az életedbe, neked pedig mindezért semmit sem kell tenned. Ez egy pontig valóban igaz! A párna erősíti a bőségtudatodat és ezáltal vonzani is fogod a bőséget az életedbe, hiszen a párna segít megteremteni a fókuszodat. Azonban, ha azt tapasztalod, hogy mégsem érkezik meg a vágyott bőség, érdemes megvizsgálnod magadat, hogy benned van-e bármilyen gátló hiedelemrendszer („Nem érdemlem meg.” „Keményen meg kell dolgoznom mindenért.” és ehhez hasonló rejtett programok futnak-e a fejedben..). Mindezért meg kell tenned a szükséges, tudatos és felelős lépéseket is, hogy a kézzel fogható végeredmény megérkezhessen az életedbe.

A fentebb leírtak is csak egy nézőpontot képviselnek. Összességében ezzel a cikkel arra szerettük volna felhívni a figyelmeteket, hogy a spirituális életmód egy fantasztikus életforma, azonban ne felejtsük el, hogy a teremtések megvalósításához cselekvésre is szükség van. A tudatosság így egészíti ki a spiritualitást, a spiritualitás pedig így támogatja a tudatos életmódot.

Sok sikert kívánunk Nektek az álmaitok megvalósításához. ????