Csomagolás és hulladékkezelés

Törekszünk arra, hogy bolygónkat ne terheljük jobban, mint az feltétlenül szükséges, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését és tudatos kezelését.

Ahol csak lehet, kerüljük a műanyag felhasználását, ezért nem csomagoljuk külön műanyag zacskóba egyik termékünket sem.

A csomagfeladást is igyekszünk a legkevesebb anyaggal végezni és így kezelni termékeinket az egész folyamat során. Szállításhoz újrahasznosított papírból készült karton dobozba, vagy papír borítékba kerülnek a párnák és huzatok, egyéb felesleges kitöltő műanyag anyag nélkül. Papír ragasztószalag segítségével zárjuk a dobozokat, amelyeket később szelektíven lehet kezelni.

Arra kérünk, csak indokolt esetben rendelj párna belsőt a díszpárnákhoz, így ezzel is hozzájárulhatsz a csomagolóanyagok csökkentéséhez. (Nem kell, hogy megvásároljuk mi sem a készre gyártott, műanyagba csomagolt párnabelsőket.) Javasoljuk, használd újra az otthoni belsőket nyugodtan, a már meglévőkre kereshetsz nálunk szívednek kedves huzatokat.

Yalmana Tipp

A csomagoláshoz használt dobozokat akár újra is tudod hasznosítani, de szelektív hulladékgyűjtőbe is dobható a papír ragasztószalaggal együtt. Arra kérünk csupán, hogy amennyiben a szállítás során a dobozra egyedi azonosításra szolgáló, nem papír alapú (műanyag) tasak kerül, távolítsd el és így tedd a szelektívbe a dobozt, ha nem használod fel másra.