Információ

 

Rólunk

A Yalmana.hu egy kis családi vállalkozás. 2019-ben azért fogtunk bele a díszpárna készítésébe, hogy olyan párnákat hozzunk létre, amelyek megfelelnek a mi ízlésvilágunknak. Sehol sem találtunk ugyanis kedvünkre való darabokat, amelyekkel szívesen díszítettük volna a nappalinkat. Hosszas keresgélés és töprengés után felkerestünk egy európai textilgyártót, amely képes volt anyagba önteni a terveinket. Sikerült természetes, 100% prémium pamut alapanyagot találnunk, amelyre digitális nyomtatással kerülnek saját tervezésű grafikáink.

Az elképzelésünk az volt, hogy természetes alapanyagból, mindennapi használatra is alkalmas párnahuzatok szülessenek. Ezek díszíthetik az otthonunk bármely pontját, de egy szundikáláshoz is kiváló társunkká válhatnak, mivel nem csak a szemet gyönyörködtetik. Tapintásuk igazán kellemes, valóban jól esik bele ölelni a kedvenc színű hengerpárnánkba egy nyugodt délután, a kanapén pihenve. 🙂

Fontos szempont volt, hogy párnánként, jellemzően egy-egy szín domináljon, egy adott csakra motívummal, szimbólummal. Így a  keleti, spirituális hangulatot a magunk módján keltettük életre.
Az összes termékünk, a külső huzat és a párna belső egyaránt magyarországi varrodában készül. Úgy gondoljuk, ezzel mi is segítjük a hazai vállalkozásokat. (Kivéve az 50×50 cm párnabelsőt, az Jysk beszerzésű.)

Számunkra kulcsfontosságúak az alábbi szempontok:

Az alapanyag tekintetében:

 • természetes, 100% prémium pamutból készüljön,
 • ÖKOTEX Standard 100 minősítésű legyen
 • az EU-ból származzon (semmiképpen se távol-keleti gyermekmunkával készüljön, hanem tapasztalt, felnőtt szakemberek kezeinek munkáját dicsérjék az EU valamely országában )

Az elkészített termékek:

 • hazai gyártásúak legyenek, segítve a hazai ipar egyéb szereplőit is
 • hosszútávú használatra szóljanak (sok-sok évre)
 • tartós technológiával felvitt mintákkal, színekkel (mosógépben kifordítva mosva, sokáig megőrzik eredeti színüket) és
 • nem csak alkalmi jelleggel, hanem mindennapos használatra is alkalmasak legyenek, ezáltal
 • nemcsak dísz-, hanem használati termékeket hoztunk létre

Hisszük és tapasztaljuk, hogy a mandalák és a színek képesek gyógyítani, feltölteni, pozitív irányba befolyásolni a hangulatunkat. Felvidíthatnak, megnyugtathatnak, vagy akár élénkíthetnek is minket. Szeretünk élni e ragyogó lehetőséggel, hogy minél több belső örömöt, lelki békét, harmóniát hozhatunk a mindennapjainkba. Párnáink segítségével te is megtapasztalhatod ezeket a hétköznapi csodákat. Ha szívesen olvasol még erről a témáról, szeretettel látunk a blogunkban is!

Örülünk, hogy itt vagy velünk!

Rami és Feri

 

Az anyagról

A külső huzathoz, párnákhoz és táskákhoz felhasznált színes, mintás alapanyag természetes, 100% prémium pamut, ÖKOTEX Standard 100 minősítésű. Súlya 220 g/m2.
Az első mosást követően néhány centimétert (max. 8-10 %-ot) összemehet az anyag. Ezt követően ez a mérete megmarad mindaddig, amíg magasabb hőfokon nem mossuk, úgy viselkedik, mint minden avatatlan pamut anyag.
Kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló.

A bélés anyaga 100% pamut, ÖKOTEX Standard 100 minősítésű, hotel vászon és angin, ami kiváló tartósságot garantál. Súlya 180 g/m2.
Az első mosást követően max. 8 %-ot megy össze az anyag.
Kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló.

 

Párnabelsők

Párnáinkat igény szerinti párnabelsővel is rendelheted, amelyekről a következőket lehet tudni:

Díszpárnabelső

Mi azt javasoljuk, csak indokolt esetben rendelj párnabelsőt a díszpárnákhoz és hasznosítsd újra régi, megunt párnáid töltetét, azt húzd bele a tőlünk vásárolt párnahuzatba.

 • Mérete: 50×50 cm
 • A huzat anyaga: 100% polipropilén
 • A töltet: 100% poliészterszál, 280 g

A poliészterszálnak köszönhetően ez a párnabelső rugalmas, jól szellőzik, antiallergén, mentes a portól, rovaroktól. Kellemes a használata, bármikor felrázható, nem tömörödik és higiénikus, huzattal együtt mosható. Ez a párnabelső “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű és a JYSK áruházaiban is kapható.
Mi azt tapasztaltuk, hogy a 45×45 cm méretű huzatokat az 50×50 cm-es párnabelső tölti ki a legszebben. Ezek kényelmesen beszerezhetőek a legismertebb lakberendezési áruházakban (pl. IKEA, JYSK).

A párnabelső kezelése, tisztítása: 40 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Nem vasalható. Tetraklóretilénnel vegytisztítható.

Meditációs párna-belső

A belső huzat kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló, használata beltéren ajánlott.

 • Mérete: 45 cm átmérőjű és 12 cm magas vagy 35 cm átmérőjű és 18 cm magas. A névleges mérettől maximum +/- 5%-ot eltérhet.
 • A belső huzat: anyaga kiváló minőségű, “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű, 100% pamut vászonból, cipzáros kivitelben készült. A cipzárnak köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a belső töltet mennyisége, bármikor után tölthető, így a párna magassága is állítható
 • Saját tervezésű, egyedi, kézzel készített termék, magyarországi varrodában készül.

Használatát főként ülő meditációhoz ajánljuk, de kiválóan alkalmas a fej és láb pihentetésére és alátámasztására is. A szemes töltetnek köszönhetően könnyedén tudod a saját kedvedhez és a testedhez alakítani a párnát, hogy kényelmes és megfelelő legyen az adott célra. A belső huzat mosható, azonban mosás előtt ajánlott a belső töltést eltávolítani.


100% vegyszermentes tönkölypelyva töltet (45×12 cm méretben súlya kb. 2,7 kg ; 35×18 cm méretben súlya kb. 3 kg)
A tönkölypelyvával töltött meditációs párnáinkat olyanoknak ajánljuk, akiknek fontos a természetesség és egyben a stabil alátámasztás. Az angin anyag sűrű szövésének köszönhetően visszatartja még az apróbb tönköly- és porszemcséket is, így alig porzik használat közben.
Időnként érdemes kivenni a huzatból és a szabad levegőre, napfényre kitenni a pelyvát, hogy sokáig élvezzük jótékony hatását. A pelyva kiválóan használható bármilyen párnának, mivel alkalmazkodik a test formájához, így az biztos alátámasztást nyújt bármely testrésznek. Remekül szellőzik, továbbá nem melegszik túl használat közben. A tönkölypelyva a belső huzatban sokáig megtartja méretét, ritkábban szükséges után tölteni, mint pl. a polisztirolgyöngyöt.

100% polisztirolgyöngy töltet (45×12 cm méretben súlya kb. 0,3 kg)
A hotel vászonból készített, polisztirolgyöngy töltésű meditációs párnáinkat olyanoknak javasoljuk, akik antiallergén, por-, rovarmentes és egyben nagyon könnyű súlyú párnát keresnek. Allergiásoknak egy kiváló alternatíva a tönköly töltés helyett, mivel a polisztirolgyöngy nem porzik, így nem okoz allergiás reakciókatNem kell tisztítani, szellőztetni sem. A használat intenzitásától függően, néhány havonta elegendő után tölteni, ahogy tömörödik a gyöngy.

Hengerpárna-belső

 • Mérete: 45 cm hosszú, 14 cm átmérőjű. A névleges mérettől maximum +/- 5%-ot eltérhet.
 • A belső huzat: anyaga kiváló minőségű, “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű, 100% pamut (hotel) vászonból, cipzáros kivitelben készült. A cipzárnak köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a belső töltet mennyisége.
 • Saját tervezésű, egyedi, kézzel készített termék, magyarországi varrodában készül.
 • A töltet: 100% poliészterszál, súlya kb. 250 g

Poliészterszállal töltjük a hengerpárnáinkat, mert antiallergén, mentes a portól, rovaroktól. Kellemes a használata, higiénikus, bármikor felrázható, után tölthető, nem tömörödik. Mosható a huzattal együtt, így nem szükséges eltávolítani a huzatból sem.

A poliészterszál-töltet rugalmas, ezért a következőkre javasoljuk hengerpárnáinkat:

 • fej és nyak alá (lazításhoz, olvasáshoz),
 • deréktámasznak (széktámlához, kanapéra, autóba, ha túl merevnek érzed a támasztékot, ajánlott kivenni a töltésből),
 • lábak pihentetésére (hason fekve boka alá, háton fekve térd alá), relaxációhoz, masszázshoz


A belső huzat kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló, használata beltéren ajánlott.

 

Csakrákról

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a szusumna, vagy másképp nádi kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

Egészséges és természetes állapotunkban a csakrák folyamatos áramlásban vannak. Ha valami meggátolja az energiaáramlást, lelassulhat a csakrák működése, sőt, le is állhatnak. Ha hosszú időn keresztül fennmarad ez a pangó állapot, a csakrák elégtelen működése betegségekhez is vezethet.
Ha ez nem tartósan áll fenn, az áramlás képes visszaállni a természetes működésére.

A csakrák optimálisabb működéséért a színek és szimbólumok használatával is hozzájárulhatunk. Ugyanis minden szín és szimbólum egy hozzá kapcsolódó rezgéssel rendelkezik, ezáltal képes serkenteni az életerőt. Fokozhatjuk a csakrák működését ezek megfelelő kiválasztásával, öltözködésünkben, a környezetünkben, otthonunkban egyaránt.
A csakrákról és működésükről bővebben ITT olvashatsz.

 

Csomagolás és hulladékkezelés

Törekszünk arra, hogy bolygónkat ne terheljük jobban, mint az feltétlenül szükséges, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését és tudatos kezelését.

Ahol csak lehet, kerüljük a műanyag felhasználását, ezért nem csomagoljuk külön műanyag zacskóba egyik termékünket sem.

A csomagfeladást is igyekszünk a legkevesebb anyaggal végezni és így kezelni termékeinket az egész folyamat során. Szállításhoz újrahasznosított papírból készült karton dobozba, vagy papír borítékba kerülnek a párnák és huzatok, egyéb felesleges kitöltő anyag nélkül. Papír ragasztószalag segítségével zárjuk a dobozokat, amelyeket később szelektíven lehet kezelni.

Arra kérünk, csak indokolt esetben rendelj párna belsőt a díszpárnákhoz, így ezzel is hozzájárulhatsz a csomagolóanyagok csökkentéséhez. (Nem kell, hogy megvásároljuk mi sem a készre gyártott, műanyagba csomagolt párnabelsőket.) Javasoljuk, használd újra az otthoni belsőket nyugodtan, a már meglévőkre kereshetsz nálunk szívednek kedves huzatokat.

Tipp: 
A csomagoláshoz használt dobozokat akár újra is tudod hasznosítani, de szelektív hulladékgyűjtőbe is dobható a papír ragasztószalaggal együtt. Arra kérünk csupán, hogy amennyiben a szállítás során a dobozra egyedi azonosításra szolgáló, nem papír alapú (műanyag) tasak kerül, távolítsd el és így tedd a szelektívbe a dobozt, ha nem használod fel másra.

 

Szállítás és fizetés

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS idejére vonatkozó tudnivalók

A Személyes átvétellel az előre megrendelt termékeket bejelentkezést követően át lehet venni. +36702340100

A FOXPOST automatás és házhoz szállítós rendeléseket, ahogyan eddig is a csomagküldő szolgáltatókkal indítjuk útnak országosan.

Szeretnénk tájékoztatni, ha Foxpost automatába kéred a rendelést, az automaták telítettsége esetén előfordulhat, hogy egy másik, közeli és szabad kapacitású automatába kézbesítik a csomagot. Ha ez bekövetkezik, a FOXPOST tájékoztatást küld a megadott elérhetőségre (sms-ben és e-mail-ben). A kézbesítésekre nekünk feladás után semmilyen ráhatásunk nincsen. Köszönjük a megértést!


ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK • 20.000 Ft felett INGYENES

Amennyiben a megrendelt termék elérhető raktárkészletünkből, megrendelésedet belföldön a visszaigazolástól számított 2-10 munkanapon belül kézhez kapod. FONTOS! A szállítási határidők betartására nekünk semmilyen ráhatásunk nincsen, mivel külső szolgáltató végzi a szállítást. Mi a lehető leghamarabb útnak indítjuk a rendelést minden esetben, hogy mielőbb megérkezzen hozzád!

Webáruházunkban automatikusan jelenleg csak belföldi megrendeléseket teljesítünk. Ha külföldi címre rendelnél, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a shop@yalmana.hu címen keresztül és egyeztetünk a részletekről. Köszönjük!

Személyes átvétel • INGYENES, előre egyeztetés után vehető igénybe! +36702340100

A személyes átvétel ingyenes. Előre egyeztetett időpontban várunk szeretettel a 1171 Budapest, Körömvirág utca 41. szám alatt, (mi átvevőpont vagyunk, nem bolt állandó nyitvatartással). Készpénzzel vagy bankkártyával is lehet a helyszínen fizetni. Ezen a számon várjuk a hívást: +36 70 234 01 00 A hívásokat hétfőtől-péntekig 10-18 óráig; szombaton 10-14 óráig fogadjuk.

FOXPOST csomagautomata • 865 Ft • 20.000 Ft felett INGYENES

A szállítást kérheted, FOXPOST automatába is, így magad döntheted el, milyen időpontban veszed át a csomagodat és ez a legkedvezőbb áru szállításunk is, előrefizetés esetén díja, egységesen 865 Ft. Csomagfeladástól számított 1-3 munkanapon belül általában megérkezik a kiválasztott boxba.

A FOXPOST automata működésének leírása
A csomagodat behelyezzük egy FOXPOST fiókba, ezt követően ahogy a futár átvette a csomagot, várhatóan az azt követő munkanapon megérkezik az általad megjelölt csomagautomatába. Ha a csomagod megérkezett az átvételi pontra, e-mailben és sms-ben értesítenek Téged. Az üzenetben elküldött egyedi, csak általad ismert kóddal nyithatod ki az automata megfelelő ajtaját, éppen ezért mindig alaposan győződj meg a megadott adatok helyességéről! Miután a csomagod bekerült a megjelölt automatába, 3 naptári nap áll rendelkezésedre, hogy átvedd azt.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a FOXPOST automaták telítettsége esetén előfordulhat, hogy egy másik, közeli és szabad kapacitású automatába kézbesítik a csomagot. Ha ez bekövetkezik, a FOXPOST tájékoztatást küld a megadott elérhetőségre ( sms-ben és e-mail-ben). Nekünk erre semmilyen ráhatásunk nincsen sajnos.

Házhozszállítás • 2390 Ft • 20.000 Ft felett INGYENES

Választhatod a házhoz szállítást is, ahogy neked kényelmesebb. Ennek díja magyarországi kiszállítás és előrefizetés esetén, egységesen 2.390 Ft.
Jellemzően a csomagfeladástól számított 2-4 munkanapon belül átveheted rendelésedet.

Alkalmanként Budapesten és Pest megye határán belül 1-2 nap alatt hozzá juthatsz a csomaghoz. Ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, jelezd a megjegyzés rovatban! Rendelést követően felkeresünk és egyeztetünk az időpontról. Köszönjük!

Az országos házhozszállítást a Foxpost futárszolgálata végzi, így ez hosszabb időt vesz igénybe, a csomag feladásától számítva általában 2-4 munkanap, garanciát azonban nem tudunk vállalni rá.

A futárszolgálat a kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küld a futár érkezési időpontjáról, éppen ezért kérünk, alaposan győződj meg a megadott adatok helyességéről. Ha nem megfelelő a kiszállítás napja, a megbízott futárszolgálattal tudod módosíttatni azt.

Fizetés

Megrendelésedet a Barion felületén tudod kifizetni gyorsan és egyszerűen, bankkártyával vagy saját Barion tárcádban lévő egyenlegeddel, egyéb felmerülő költségek nélkül. A Barion használata garantálja a biztonságos fizetési folyamatot. Weboldalunk semmilyen adatot, információt nem tárol a fizetéssel kapcsolatban.

Lehetőséged van az utánvétes fizetésre is, ennek díja 200 Ft.

 • Ebben az esetben a csomagautomatánál bankkártyával,
 • házhoz szállítás esetén a futárnak készpénzben tudsz fizetni.
 

Bemutatóterem és Átvételi pont

Rákoscsabán, 1171 Budapest, Körömvirág utca 41. szám alatt található bemutatótermünk és egyben személyes átvételi pontunk is. Időpont egyeztetés szükséges!!

A bemutatótermünkben biztonságosan tudunk teret adni és helyet biztosítani a személyes látogatásnak.

Meghitt, nyugodt körülményekkel várunk. Előre bejelentkezés után várunk szeretettel!

Arra kérünk, maszkban gyere hozzánk is! Kézfertőtlenítőről gondoskodunk. Köszönjük a megértésedet!

 • a helyiségben egy időben maximum 2 látogatót fogadunk
 • előre megbeszélt időpontban lehet jönni csak
 • telefonon várjuk az időpont egyeztetést: +36 70 234 01 00
 • hétfőtől-péntekig 10-18 óráig
 • szombaton 10-14 óráig fogadjuk a hívásokat
 • készpénzzel és bankkártyával is van lehetőség az átvételi ponton fizetni

Tömegközlekedéssel eljutni hozzánk az alábbi módokon javasolt

Örs vezér terétől – 2 féleképpen busszal

 • direkt járattal/ 161 busszal kb. 46 perc a 17. ker. REGÉLŐ utcai buszmegállóig, innen még kb. 4 perc séta
 • 1 átszállással/ 169E busszal kb. 16 perc a 17. ker. Borsó utcáig, itt átszállva a 202E buszra a REGÉLŐ utcai buszmegállóig kb. 15 perc, innen még 4 perc séta

Keleti pályaudvartól – vonattal

 • S80 vonattal 19 perc (Gödöllő irányába), Rákoscsaba megállóig, innen séta kb. 25 perc a célig, vagy
 • S80 vonattal 19 perc (Gödöllő irányába), Rákoscsaba megállóig és 298 busz, –ha jön– a Rés utcáig, innen séta 5-6 perc a célig 🙂


Kapcsolat

Gyroscope Kft.
H-1171 Budapest,
Körömvirág utca 41.
Adószám: 14685497-2-42
Cégjegyzékszám.: 01-09-915138
shop@yalmana.hu
+36 70 234 01 00

 

Fogyasztóvédelem, vásárlási feltételek és adatvédelem

A kapcsolódó oldalakra mutató hivatkozások:

Fogyasztóvédelmi tájékoztató

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

Adatkezelési tájékoztató