Információ

 

Rólunk

A Yalmana.hu egy kis családi vállalkozás. Azért fogtunk bele a díszpárna készítésébe, hogy olyan párnákat hozzunk létre, amelyek megfelelnek a mi ízlésvilágunknak. Sehol sem találtunk ugyanis kedvünkre való darabokat, amelyekkel szívesen díszítettük volna a nappalinkat. Hosszas keresgélés és töprengés után felkerestünk egy európai textilgyártót, amely képes volt anyagba önteni a terveinket. Sikerült természetes, 100% pamut alapanyagot találnunk, amelyre digitális nyomtatással kerülnek saját tervezésű grafikáink.

Az elképzelésünk az volt, hogy természetes alapanyagból, mindennapi használatra is alkalmas párnahuzatok szülessenek. Ezek díszíthetik az otthonunk bármely pontját, de egy szundikáláshoz is kiváló társunkká válhatnak, mivel nem csak a szemet gyönyörködtetik. Tapintásuk igazán kellemes, valóban jól esik bele ölelni a kedvenc színű hengerpárnánkba egy nyugodt délután, a kanapén pihenve. 🙂

Fontos szempont volt, hogy párnánként, jellemzően egy-egy szín domináljon, egy adott csakra motívummal, szimbólummal. Így a  keleti, spirituális hangulatot a magunk módján keltettük életre.
Az összes termékünk, a külső huzat és a párna belső egyaránt magyarországi varrodában készül. Úgy gondoljuk, ezzel mi is segítjük a hazai vállalkozásokat. (Kivéve az 50×50 cm párnabelsőt, az Jysk beszerzésű.)

Számunkra kulcsfontosságúak az alábbi szempontok:

Az alapanyag tekintetében:

 • természetes, 100% pamutból készüljön,
 • ÖKOTEX Standard 100 minősítésű legyen,
 • az EU-ból származzon. (Semmiképpen se távol-keleti gyermekmunkával készüljön, hanem tapasztalt, felnőtt szakemberek kezeinek munkáját dicsérjék az EU valamely országában. )

Az elkészített termékek:

 • hazai gyártásúak legyenek, segítve a hazai ipar egyéb szereplőit is,
 • hosszútávú használatra szóljanak (sok-sok évre),
 • tartós technológiával felvitt mintákkal, színekkel (mosógépben kifordítva mosva, sokáig megőrzik eredeti színüket) és
 • nem csak alkalmi jelleggel, hanem mindennapos használatra is alkalmasak legyenek, ezáltal
 • nemcsak dísz-, hanem használati termékeket hoztunk létre.

Hisszük és tapasztaljuk, hogy a mandalák és a színek képesek gyógyítani, feltölteni, pozitív irányba befolyásolni a hangulatunkat. Felvidíthatnak, megnyugtathatnak, vagy akár élénkíthetnek is minket. Szeretünk élni-e ragyogó lehetőséggel, hogy minél több belső örömöt, lelki békét, harmóniát hozhatunk a mindennapjainkba. Párnáink segítségével te is megtapasztalhatod ezeket a hétköznapi csodákat.

Örülünk, hogy itt vagy velünk!

Rami és Feri

 

Az anyagról

A külső huzathoz, párnákhoz és táskákhoz felhasznált színes, mintás alapanyag természetes, 100% pamut, ÖKOTEX Standard 100 minősítésű. Súlya 220 g/m2.
Az első mosást követően néhány centimétert (max. 8-10 %-ot) összemehet az anyag. Ezt követően ez a mérete megmarad mindaddig, amíg magasabb hőfokon nem mossuk, úgy viselkedik, mint minden avatatlan pamut anyag.
Kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló.

A bélés anyaga 100% pamut, ÖKOTEX Standard 100 minősítésű, hotel vászon és angin, ami kiváló tartósságot garantál. Súlya 180 g/m2.
Az első mosást követően max. 8 %-ot megy össze az anyag.
Kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló.

 

Párnabelsők

Párnáinkat igény szerinti párnabelsővel is rendelheted, amelyekről a következőket lehet tudni:

Díszpárnabelső

Mi azt javasoljuk, csak indokolt esetben rendelj párnabelsőt a díszpárnákhoz és hasznosítsd újra régi, megunt párnáid töltetét, azt húzd bele a tőlünk vásárolt párnahuzatba.

 • Mérete: 50×50 cm
 • A huzat anyaga: 100% polipropilén
 • A töltet: 100% poliészterszál, 280 g

A poliészterszálnak köszönhetően ez a párnabelső rugalmas, jól szellőzik, antiallergén, mentes a portól, rovaroktól. Kellemes a használata, bármikor felrázható, nem tömörödik és higiénikus, huzattal együtt mosható. Ez a párnabelső “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű és a JYSK áruházaiban is kapható.
Mi azt tapasztaltuk, hogy a 45×45 cm méretű huzatokat az 50×50 cm-es párnabelső tölti ki a legszebben. Ezek kényelmesen beszerezhetőek a legismertebb lakberendezési áruházakban (pl. IKEA, JYSK).

A párnabelső kezelése, tisztítása: 40 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Nem vasalható. Tetraklóretilénnel vegytisztítható.

Meditációs párna-belső

A belső huzat kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló, használata beltéren ajánlott.

 • Mérete: 45 cm átmérőjű, 12 cm magas. A névleges mérettől maximum +/- 5%-ot eltérhet.
 • A belső huzat: anyaga kiváló minőségű, “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű, 100% pamut vászonból, cipzáros kivitelben készült. A cipzárnak köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a belső töltet mennyisége, bármikor után tölthető, így a párna magassága is állítható
 • Saját tervezésű, egyedi, kézzel készített termék, magyarországi varrodában készül.

Használatát főként ülő meditációhoz ajánljuk, de kiválóan alkalmas a fej és láb pihentetésére és alátámasztására is. A szemes töltetnek köszönhetően könnyedén tudod a saját kedvedhez és a testedhez alakítani a párnát, hogy kényelmes és megfelelő legyen az adott célra. A belső huzat mosható, azonban mosás előtt ajánlott a belső töltést eltávolítani.


100% vegyszermentes tönkölypelyva töltet (25 liter, súlya kb. 3 kg)
A tönkölypelyvával töltött meditációs párnáinkat olyanoknak ajánljuk, akiknek fontos a természetesség és egyben a stabil alátámasztás. Az angin anyag sűrű szövésének köszönhetően visszatartja még az apróbb tönköly- és porszemcséket is, így szinte nem porzik használat közben.
Időnként érdemes kivenni a huzatból és a szabad levegőre, napfényre kitenni a pelyvát, hogy sokáig élvezzük jótékony hatását. A pelyva kiválóan használható bármilyen párnának, mivel alkalmazkodik a test formájához, így az biztos alátámasztást nyújt bármely testrésznek. Remekül szellőzik, továbbá nem melegszik túl használat közben. A tönkölypelyva a belső huzatban sokáig megtartja méretét, ritkábban szükséges után tölteni, mint pl. a polisztirolgyöngyöt.

100% polisztirolgyöngy töltet (25 liter, súlya kb. 0,3 kg)
A hotel vászonból készített, polisztirolgyöngy töltésű meditációs párnáinkat olyanoknak javasoljuk, akik antiallergén, por-, rovarmentes és egyben nagyon könnyű súlyú párnát keresnek. Allergiásoknak egy kiváló alternatíva a tönköly töltés helyett, mivel a polisztirolgyöngy nem porzik, így nem okoz allergiás reakciókatNem kell tisztítani, szellőztetni sem. A használat intenzitásától függően, néhány havonta elegendő után tölteni, ahogy tömörödik a gyöngy.

Hengerpárna-belső

 • Mérete: 45 cm hosszú, 14 cm átmérőjű. A névleges mérettől maximum +/- 5%-ot eltérhet.
 • A belső huzat: anyaga kiváló minőségű, “ÖKOTEX Standard 100” minősítésű, 100% pamut (hotel) vászonból, cipzáros kivitelben készült. A cipzárnak köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a belső töltet mennyisége.
 • Saját tervezésű, egyedi, kézzel készített termék, magyarországi varrodában készül.
 • A töltet: 100% poliészterszál (220 g)

Poliészterszállal töltjük a hengerpárnáinkat, mert antiallergén, mentes a portól, rovaroktól. Kellemes a használata, higiénikus, bármikor felrázható, után tölthető, nem tömörödik. Mosható a huzattal együtt, így nem szükséges eltávolítani a huzatból sem.

A poliészterszál-töltet rugalmas, ezért a következőkre javasoljuk hengerpárnáinkat:

 • fej és nyak alá (lazításhoz, olvasáshoz),
 • deréktámasznak (széktámlához, kanapéra, autóba, ha túl merevnek érzed a támasztékot, ajánlott kivenni a töltésből),
 • lábak pihentetésére (hason fekve boka alá, háton fekve térd alá), relaxációhoz, masszázshoz


A belső huzat kezelése, tisztítása: 30 fokon, mosógépben is mosható. Fehéríteni nem szabad. Szárítógépben szárítani nem szabad. Maximum 150 fokon vasalható. Perklóretilénnel vegytisztítható. Nem UV és nem vízálló, használata beltéren ajánlott.

 

Csakrákról

A csakra (szanszkrit: चक्रम्) az ind filozófia ezoterikus hagyományai szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a szusumna, vagy másképp nádi kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Csakra

A csakrák működése

Egészséges és természetes állapotunkban a csakrák folyamatos áramlásban vannak. Ha valami meggátolja az energiaáramlást, lelassulhat a csakrák működése, sőt, le is állhatnak. Ha hosszú időn keresztül fennmarad ez a pangó állapot, a csakrák elégtelen működése betegségekhez is vezethet.
Ha ez nem tartósan áll fenn, az áramlás képes visszaállni a természetes működésére.

A csakrák optimálisabb működéséért a színek és szimbólumok használatával is hozzájárulhatunk. Ugyanis minden szín és szimbólum egy hozzá kapcsolódó rezgéssel rendelkezik, ezáltal képes serkenteni az életerőt. Fokozhatjuk a csakrák működését ezek megfelelő kiválasztásával, öltözködésünkben, a környezetünkben, otthonunkban egyaránt.

Sokat tehetünk az egészségünk védelme érdekében testgyakorlással (pl. jóga ászanákkal), meditációval, az elménk lassítására ügyelve. Érdemes törekednünk a kiegyensúlyozottabb mindennapok felé, ezáltal is élhetünk egészségesebb, örömtelibb állapotban.

Minden csakrához külön érzelmi és fizikai állapot kapcsolódik, ezek alul- de éppen túlműködésben is lehetnek. Ezekről a teljesség igénye nélkül, olvasható itt néhány példa.

Gyökércsakra /MULADHARA/ – Szenvedély és Bátorság

Az első erőközpont a gyökércsakra, színe a vörös.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
stabilitás, érzelmi- és anyagi biztonságérzet, fizikai egészség, élni akarás, teremtés központja

A vörös szín erős hatást vált ki. A szenvedély, a szerelem és a cselekvés színe, viszont a harag és a veszély érzése is ide kapcsolódik. Kutatások szerint növeli a vérnyomást és a pulzusszámot. Alkalmazása akkor ajánlott, ha cselekvő energiával szeretnél feltöltődni, erőre, bátorságra van szükséged valamihez, amiben eddig erőtlennek érezted magad.

A csakra elhelyezkedése: a gerinc töve
Ide vonatkozó testrészek: csontok, vese, húgyhólyag
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: fizikai élni akarás, teremtés, stabilitás, akarat, erő
Cselekvése: biztonságban vagyok, magabiztos vagyok, tele vagyok energiával

Szakráliscsakra /SVADISTHANA/ Életöröm és Kreativitás

A második erőközpont a szakráliscsakra, színe a narancs.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
öröm, bőség megélésének képessége, kreativitás központja

A narancs szín figyelemfelkeltő, energizáló, lelkesítő szín. Cselekvésre ösztönöz, de nem vált ki annyira erős érzelmi hatást, mint a vörös. Élénkíti a figyelmet, a szellemi aktivitást, kreativitást, növeli az éberséget. Akkor veszed hasznát, ha szeretnél tanulni, új dolgokat megismerni vagy több életörömre vágysz.

A csakra elhelyezkedése: köldök alatti területnél
Ide vonatkozó testrészek: ivarszervek, hát alsó része, lábak
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: fizikai-, mentális vitalitás, szexualitás, önbecsülés, öröm
Cselekvése: kreatív vagyok, folyamatosan új ötleteim vannak a kívánt élet megteremtése érdekében

Köldökcsakra /MANIPURA/ Életerő és Boldogság

A harmadik erőközpont a köldökcsakra, színe a napsárga.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
önbizalom, önértékelés, akarat, identitás, hatalom- és az erő központja

A sárga szín a jókedv, boldogság, spontaneitás színe. Emeli a vérnyomást és a pulzusszámot, segít felébredni és cselekvő energiával feltöltődni. Vedd magad körül sárga dolgokkal, ha egy kis jókedvre, frissességre, életerőre van szükséged. 

A csakra elhelyezkedése: köldök környékén
Ide vonatkozó testrészek: gyomor, emésztőrendszer, máj, epe
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: vágyak, érzelmek forrása, kreativitás, önbizalom
Cselekvése: erős vagyok, megszervezem a dolgaimat és meg tudom valósítani álmaimat

Szívcsakra /ANAHATA/ Harmónia és Egészség

A negyedik erőközpont a szívcsakra, színe a zöld.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
szeretet, önszeretet, empátia, kapcsolatok, önzetlenség, öngyógyítás és gyógyítás központja

A zöld szín a természetet, a gyarapodást, az egészséget és a harmóniát jelképezi. Ezeken felül a nyugalom, az együttérzés, az optimizmus és a felfrissülés is kapcsolódik hozzá. Ez a szín segíthet neked, ha gyógyulásra, megújulásra vagy csak némi frissességre vágysz.

A csakra elhelyezkedése: mellkas közepén
Ide vonatkozó testrészek: szív- és érrendszer, mellek, tüdő
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: jószívűség, az önzetlenség, szeretet, részvét
Cselekvése: szeretek és szeretve vagyok

Torokcsakra /VISUDDHA/ Kapcsolódás és Békesség

Az ötödik erőközpont a torokcsakra, színe a világoskék.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
kommunikáció, önkifejezés, nyitottság, akaraterő kifejeződésének központja

A világoskék szín a kapcsolatteremtés, önkifejezés és a béke színe is, ugyanakkor nyugalmat és harmóniát is hordoz. Tanulmányok bizonyítják, hogy a kék szín csökkenti a vérnyomást. Egy-egy világoskék színű tárgy használata otthonodban vagy akár egy-két kiegészítő a napi öltözékeden (pl. sál, türkiz medálos nyaklánc) erősítheti a nyitottságodat, kreativitásodat és az önkifejezésedet.

A csakra elhelyezkedése: torok, nyaki rész közepén
Ide vonatkozó testrészek: gége, torok, vállak, karok, immunrendszer
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: kreatív önkifejezés, kommunikáció 
Cselekvése: világosan, egyértelműen beszélek és szabadon kifejezem magam

Harmadikszem-Homlokcsakra /AJNA/ Intuíció és Bölcsesség

A hatodik erőközpont a harmadikszemcsakra, színe a sötétkék.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
intuíció, bölcsesség, képzelőerő, felismerések központja

A kék szín a nyugalom, higgadtság és a béke színe. Tanulmányok bizonyítják, hogy csökkenti a vérnyomást, segíti a pihenést. Megkönnyíti az elcsendesedést, a befelé figyelést és erősíti az intuíciót. Ha stresszes életet élsz, érdemes nyugtató, kék színű dolgokkal körülvenni magad.

A csakra elhelyezkedése: szemöldök között
Ide vonatkozó testrészek: bal szem, fülek, orr, idegrendszer
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: felsőbb szellemi működés, intuitív érzékelés, felismerések, döntéshozatali képesség
Cselekvése: nyugodt vagyok, meg tudom oldani a problémákat

Koronacsakra /SAHASRARA/ Bőség és Kiteljesedés

A hetedik erőközpont a koronacsakra, színe a lila.
Hozzá kapcsolódó érzelmek, állapotok, ha kiegyensúlyozott állapotban van:
tudatosság, spiritualitás, egység élmény központja

A lila szín a kreativitás, spiritualitás, jólét, az emelkedettség és a kiteljesedés színe. Akkor válaszd ezt, ha valami újat szeretnél alkotni, vagy felülemelkednél a mindennapok nehézségein.

A csakra elhelyezkedése: fejtető közepén
Ide vonatkozó testrészek: jobb szem, magasabb szintű agyműködés
Spirituális-, érzelmi-, mentális fókusza: spirituális tudatosság és élni akarás megélése, a tudom és megértem egysége, megélegedettség érzése
Cselekvése: békében vagyok

 

Csomagolás és hulladékkezelés

Törekszünk arra, hogy bolygónkat ne terheljük jobban, mint az feltétlenül szükséges, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését és tudatos kezelését.

Ahol csak lehet, kerüljük a műanyag felhasználását, ezért nem csomagoljuk külön műanyag zacskóba egyik termékünket sem.

A csomagfeladást is igyekszünk a legkevesebb anyaggal végezni és így kezelni termékeinket az egész folyamat során. Szállításhoz újrahasznosított papírból készült karton dobozba, vagy papír borítékba kerülnek a párnák és huzatok, egyéb felesleges kitöltő anyag nélkül. Papír ragasztószalag segítségével zárjuk a dobozokat, amelyeket később szelektíven lehet kezelni.

Arra kérünk, csak indokolt esetben rendelj párna belsőt a díszpárnákhoz, így ezzel is hozzájárulhatsz a csomagolóanyagok csökkentéséhez. (Nem kell, hogy megvásároljuk mi sem a készre gyártott, műanyagba csomagolt párnabelsőket.) Javasoljuk, használd újra az otthoni belsőket nyugodtan, a már meglévőkre kereshetsz nálunk szívednek kedves huzatokat.

Tipp: 
A csomagoláshoz használt dobozokat akár újra is tudod hasznosítani, de szelektív hulladékgyűjtőbe is dobható a papír ragasztószalaggal együtt. Arra kérünk csupán, hogy amennyiben a szállítás során a dobozra egyedi azonosításra szolgáló, nem papír alapú (műanyag) tasak kerül, távolítsd el és így tedd a szelektívbe a dobozt, ha nem használod fel másra.

 

Szállítás és fizetés

Szállítás

Jelenleg csak belföldi megrendeléseket teljesítünk. Megértésedet köszönjük!

Amennyiben a megrendelt termék elérhető raktárkészletünkből, megrendelésedet a visszaigazolástól számított 1-5 munkanapon belül kézhez kapod, bármelyik szállítási módot jelölöd meg.

Személyes átvételt előre egyeztetett időpontban tudunk biztosítani, ami ingyenes: Budapest 17. kerület, Körömvirág utcában. Készpénzzel vagy bankkártyával is tudsz az átvételi ponton fizetni.

A szállítást kérheted, FOXPOST automatába is, így magad döntheted el, milyen időpontban veszed át a csomagodat és ez a legkedvezőbb áru szállításunk is, előrefizetés esetén díja, egységesen 1.000 Ft.

A FOXPOST automata működésének leírása
A csomagodat behelyezzük egy FOXPOST fiókba, ezt követően ahogy a futár átvette a csomagot, az azt követő munkanapon megérkezik az általad megjelölt csomagautomatába. Ha a csomagod megérkezett az átvételi pontra, SMS-ben értesítenek Téged. Az üzenetben elküldött egyedi, csak általad ismert kóddal nyithatod ki az automata megfelelő ajtaját, éppen ezért mindig alaposan győződj meg a megadott adatok helyességéről! Miután a csomagod bekerült a megjelölt automatába, 3 nap áll rendelkezésedre, hogy átvedd azt.

Választhatod a házhoz szállítást is, ahogy neked kényelmesebb. Ennek díja magyarországi kiszállítás és előrefizetés esetén, egységesen 1.950 Ft.
A csomagfeladástól számított maximum 3-5 munkanapon belül átveheted rendelésedet. A futárszolgálat a kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küld a futár érkezési időpontjáról. Ha nem megfelelő a kiszállítás napja, a megbízott futárszolgálattal tudod módosíttatni azt.

Fizetés

Megrendelésedet a Barion felületén tudod kifizetni gyorsan és egyszerűen, bankkártyával vagy saját Barion tárcádban lévő egyenlegeddel, egyéb felmerülő költségek nélkül. A Barion használata garantálja a biztonságos fizetési folyamatot. Weboldalunk semmilyen adatot, információt nem tárol a fizetéssel kapcsolatban.

Lehetőséged van az utánvétes fizetésre is, ennek díja 200 Ft.

 • Ebben az esetben a csomagautomatánál bankkártyával,
 • házhoz szállítás esetén a futárnak készpénzben tudsz fizetni.
 

Kapcsolat

Gyroscope Kft.
H-1171 Budapest,
Körömvirág utca 41.
Adószám: 14685497-2-42
Cégjegyzékszám.: 01-09-915138
shop@yalmana.hu
+36 70 234 01 00

 

Fogyasztóvédelem, vásárlási feltételek és adatvédelem

A kapcsolódó oldalakra mutató hivatkozások:

Fogyasztóvédelmi tájékoztató

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

Adatkezelési tájékoztató