» Láttad már párna újdonságainkat? «

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal: +36202234341

Blog

Mindent a meditációs párnáról

Yalmana
Yalmana
2021.10.04 04:29
Mindent a meditációs párnáról
A címet úgy korrigáljuk, hogy szinte mindent a meditációs párnáról, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy ez a téma is olyan szerteágazó, hogy ember legyen a talpán, aki összegereblyézi a lényeget, mi azért most mégis megpróbálkozunk ezzel. A bőség zavarában felmerülhet a kérdés, és gyakran halljuk ezt sokaktól, mi alapján válassz meditációs párnát? Szeretnénk megosztani veled a saját tapasztalatainkat és bemutatni a Yalmana párnákat is. Első körben nézzük csak meg, mire alkalmas egy meditációs párna, mi a funkciója..

8+1  dolog, amit jó, ha tudsz mielőtt meditációs párnát vásárolsz 

A címet máris úgy korrigáljuk, hogy szinte mindent a meditációs párnáról, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy ez a téma is olyan szerteágazó, hogy ember legyen a talpán, aki összegereblyézi a lényeget, mi azért most mégis megpróbálkozunk ezzel.

A bőség zavarában felmerülhet a kérdés, és gyakran halljuk ezt sokaktól: mi alapján válasszak meditációs párnát? Szeretnénk megosztani veled a saját tapasztalatainkat és bemutatni a Yalmana párnákat is. Első körben nézzük csak meg, mire alkalmas egy meditációs párna, mi a funkciója.

olvasási idő kb. 4-5 perc

1| A meditációs párna legfőbb funkciója és típusai

A meditációs párna legfőbb funkciója, hogy használója kényelmes pozícióban, stabilan, egyenes gerinccel tudjon ülni, támogatva a relaxációt, a meditációt, az elmélyülést. Nagy előny, ha a meditációs párna jóga eszköznek is befogható. :)

  • anyagát tekintve léteznek a piacon műszálas, kevert szálas (műszál+pamut) és 100% pamut alapanyagból készült meditációs párnák is
  • magasságukat tekintve mi találkoztunk több mérettel és ez igaz az átmérőre is
  • a leggyakrabban használt méretek a 32-36 cm átmérő 12-13 cm magassággal
  • töltetükben is számos variáció áll rendelkezésre: különféle pelyvák, polisztirol gyöngy és sokféle maggal is megtölthető egy ilyen párna

2| Érdemes megvizsgálni, hogy használóként mik a legfontosabb szempontok párnaválasztás előtt

  • Szeretnéd komfortosan érezni magad relaxáció, meditáció közben?
  • Örömmel fogadod, ha a kényelmen túl, támogató energiák is segítik a fókuszodat? 
  • Használaton kívül is jó érzés fog el, ha ránézel a párnádra és ékes kiegészítője a szobádnak, vagy üde színfoltja az otthonodnak?
  • Fontos számodra a természetesség?

Olvass tovább, bőven találsz válaszokat a felmerülő kérdésekre..


3| Mielőtt párnát választanál első körben azt javasoljuk, mérd fel, hogy az alábbiak közül melyik jellemző rád ülő pozíció esetén

  1. Lazán, minden erőfeszítés nélkül szívesen ülsz a sarkaidon, vagy törökülésben.
  2. Gondot okoz behajlítani a lábaidat az öledbe, feszülnek a lábaid, ha keresztbe próbálod tenni őket és megfeszítve érzed magad, ha a sarkadra ülsz? Kötött izomzattal rendelkezel, akár sérülésből adódóan? 

4| A Yalmana meditációs párnákat 2 méretben készítjük, nézd csak miért!

Ez az általános magasságú, azonban extrém széles párna mindenkinek csoda komfortot biztosít, aki képes és szeret lazán, minden erőfeszítés nélkül törökülésben lenni, vagy a sarkán ülni hosszabb ideig is. Gyakori visszajelzés nálunk, hogy meglepve tapasztalják, hogy mennyire kényelmes! Olyan érzés ezen a méreten ülni, mintha körbeölelne a párna. Ülhetsz rajta úgy, hogy csak félig ülsz rá, így egy félholdat formázol a faroddal, de ülhetsz rajta teljesen telibe is, mindenhogyan stabilan alátámaszt. Ez a típusú párna 2 féle töltettel is kérhető.

Ezt az extra magasságú meditációs párnát olyanoknak ajánljuk, akik valamilyen okból kifolyólag -akár sérülés utáni felépülésből, kötött izomzattal rendelkeznek- nem tudják teljesen behajlítani a térdüket és nem komfortos számukra a törökülés vagy a sarokülés. Ez a magasság hozzájárul a kényelmes csípőnyitáshoz, anélkül, hogy feszítve éreznéd a lábaidat, így egy hosszabb meditációs gyakorlatnál is támogató partnered lehet. Csak pelyvával töltjük, hogy a magassága garantált legyen.

Az extra magasság extra hozadéka, hogy bizonyos jóga pózoknál segítheti a mozdulatot, pl. a csípő és a vállak nyújtását is. Kitartó gyakorlás is elengedhetetlen kelléke a párnának, ami benned van meg hozzá!


5| Prémium alapanyagok, de tényleg

Prémium minőségű, természetes alapanyagokkal dolgozunk, hazai varrodákban, hogy a végeredmény is prémium és időtálló legyen. Mind a külső, mind a belső huzatokat természetes anyagból, 100% prémium minőségű pamutból varrjuk, a kritikus helyeket extrán megerősítjük. A Yalmana párnák anyaga biztonságos, hiszen ÖKOTEX STANDARD 100 minősítéssel rendelkeznek. Minden huzatunk cipzáros, így bármikor kivehető a töltet belőle vagy utántölthető, hogy a kívánt magasságú legyen a párna.

Számunkra kulcsfontosságúak az alábbiak, így elsődlegesnek tartjuk, hogy

  • hazai gyártású legyen a termék, amit készítünk, segítve a hazai ipar egyéb szereplőit is
  • hosszútávú használatra szóljanak (sok-sok évre)
  • tartós technológiával felvitt mintákkal, színekkel (mosógépben kifordítva mosva, sokáig megőrzik eredeti színüket) és
  • nem csak alkalmi jelleggel, hanem mindennapos használatra is alkalmasak legyenek, ezáltal
  • nemcsak dísz-, hanem használati termékeket hoztunk létre

6| Mintájuk és színük alapján több kategória alapján találhatsz magadnak megfelelő párnát

A szándékodnak és a benned felmerülő érzések szerint rátalálhatsz a leginkább Neked szóló mintára a Yalmana shopban, attól függően mit szeretnél erősíteni, akár harmonizálni magadban. Ha még nem hallottál korábban a csakrákról és szeretnéd megtudni, melyik csakra milyen életterületet szolgál, korábbi bejegyzésünkben olvashatsz róla.

A Motívumok menüpont alatt kalandozhatsz és felfedezheted széles választékunkat:


7 | 2 féle meditációs párnatöltetet kínálunk számodra

Tönkölypelyva 

Te tudod mi az a pelyva? Sokan nem is sejtik, hogy a tönköly szemek körül található, búzaszemeket védő burokról, a héjról beszélünk. A pelyva tökéletes párna töltőanyag, ugyanis kiválóan alkalmazkodik a test formájához. A tönkölypelyva vegyszerektől mentes, ezáltal nincs allergiát okozó hatása sem. Remekül szellőzik, így nem melegszik túl használat közben. 

A tönkölypelyva sokáig őrzi a nap erejét, számos gyógyhatást tulajdonítanak neki. A tönkölypelyva kovasavat tartalmaz, amelyet kibocsátva jótékony hatással bír a szervezetünkre. Nyugtató és stresszoldó hatású, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír, enyhítheti a menstruációs fájdalmat és a feszültséget is.

A tönkölypelyva a belső huzatban sokáig megtartja méretét. A szemes alakjának köszönhetően bátran lehet a kedvedhez és a testedhez alakítani a párnát, melynek halk zizegése nyugtatja a testet, lelket és a szellemet is. 

Tisztítása

  • Időnként jó, ha kikerül a nap melegére, hogy újult erővel töltekezve támogasson téged a használata során.
  • Mivel a tönkölypelyva egy természetes anyag és vegyszermentes gazdálkodásból származik, használattól függően 3-6 havonta javasolt mélyhűtőbe tenni a párnatöltetet 24-48 órára, hogy mindenféle kártevőktől mentes maradhasson a pelyva.

A tönkölypelyva alkalmazásának előnyei

  • stabil és biztonságos alátámasztást ad
  • természetes anyag kedvelőinek tökéletes választás
  • ritkábban igényel utántöltést, mint a polisztirol gyöngy
  • energetikailag is támogat téged

Polisztirol gyöngy

Mi is az a polisztirol gyöngy? A polisztirol gyöngy egyfajta műanyag, ami tele van levegővel, apró gyöngyszemek formájában. A piacon sajnos elérhető használt hungarocell töredezett darabjaiból is polisztirol “gyöngy”, de azt ne nevezzük annak. Mi csakis I. osztályú polisztirol gyöngyöt használunk, melyek kb. 3-6 mm-es tökéletes gyöngy formák. Ezek az apró gömbök is felveszik a test formáját, könnyen bele lehet fészkelődni, zsizsegős hangja nyugtatóan hathat az idegrendszerrre.

Allergiásoknak nagy könnyebbség a polisztirol gyöngy választása, nem csak a súlya miatt, mivel kb. tized olyan könnyű, mint a pelyva, hanem mert teljesen por- és gluténmentes ez a típusú párnatöltet. Egy nagy hátránya van, hogy gyakrabban szükséges utántölteni a rendszeres használatból eredően, mint a pelyvát, lévén levegővel töltött, amit könnyedén ki lehet ülni belőle. Utántöltéssel korrigálható a hiány.

Tisztítása

  • Nem szükséges tisztítani a gyöngyöket, elegendő csak utántölteni őket.

Polisztirol gyöngy alkalmazásának előnyei

  • stabil és biztonságos alátámasztást ad
  • antiallergén
  • glutén- és pormentes
  • nagyon könnyű a súlya
  • nem igényel tisztítást

8| Apró kitekintés, mit is jelent az ÖKOTEX STANDARD 100* minősítés?

Az OEKO-TEX szabvány textilipari termékek és az azokra felhasznált kellékek (cérnák, gombok, cipzárak, címkék) tanúsítási rendszere, mely előírja a textil- és ruhaipari gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt. A minősítést követően rendszeresen ellenőrzik, hogy az OEKO-TEX tanúsítványt megszerzett termékek folyamatosan teljesítik-e az előírt követelményeket. A fogyasztók számára ez biztosítja, hogy az OEKO-TEX megkülönböztető jelzéssel ellátott termékek az egészségre nézve nem ártalmasak.

A Yalmana párnákat 100% természetes anyagból készítjük, prémium minőségű pamutból. Minden anyagunk biztonságos, mivel ÖKOTEX STANDARD 100 minősítéssel rendelkeznek. 


+1 TIPP

Igazából +2 tippünk is akad :)

  • a Yalmana shopban a legtöbb mandala és csakra mintából választható a meditációs párnához hengerpárna és díszpárna is, így ha otthonodat szeretnéd energetikailag újrahangolni vagy színekbe öltöztetni, ezt ismegteheted a többi termékcsalád kiválasztásával
  • csak külön huzatot is választhatsz nálunk a párnákhoz és azokat te magad is tudod cserélni, igény szerint, akkor javasoljuk ezt, ha szeretnél extra figyelmet egy adott témára és fejlődni azon a területen, így segítheted a fókuszodat megtartani a párnán lévő szimbólum segítségével. Valahányszor ránézel, biztosan eszedbe juttatja, hogy mi a célod vele.