Posted on

Hogyan hatnak a kristályok az energiarendszerünkre?

Egy kedves barátunk, aki szakértője az ásványok témájának, elfogadta a felkérésünket, hogy bevezessen minket az ásványok világába. Nagy szeretettel mutatjuk be Nektek új vendégírónkat, Bodnárné Henn Petrát, aki a Hania-Egyedi Ásvány Ékszer megálmodója és készítője. Fogadjátok szeretettel Petra írását.


Ahhoz, hogy megértsük a kristályok és csakrák kapcsolatát, fontos tudnunk, hogyan működnek azok.

Ehhez 2 fontos dolgot kell tudnunk

 • mit jelent az a szó, hogy csakra?
 • és hogyan működnek a kristályok?

Használni fogom a kristály és az ásvány kifejezést is, a különbség köztük az, hogy az ásványok szabályos összetétellel rendelkeznek, képlettel leírhatók, míg a kristályok a tér mindhárom irányában ismétlődő minta szerint helyezkednek el, a térrácsot háromdimenziós elemi cellák hozzák létre.

A csakrák tulajdonképpen a szervezetünkben lévő energiaközpontok, feladatuk, hogy energiával lássák el a testet. 7 fő csakrát különböztetünk meg, amik más-más életterületre vannak hatással.

A kristályok a keletkezésük során számos erő hatásának vannak kitéve, ilyen pl: a nyomás, a hő, és a különböző ásványi anyagok amik a földben találhatók. Ezeknek az erőknek köszönhetően mindegyik kristály más szerkezetet és kristályrácsot fog kialakítani, ez adja majd egyediségüket.

A kvantumfizika bizonyítékai szerint, minden rezeg. Az élő, az élettelen, az őket felépítő atomok és elektronok. Ezek a rezgések fizikai szemmel láthatatlanok, de érzékelhetőek.

A kristályok is szerkezetüktől függően különböző rezgéssekkel bírnak, így tudnak különböző életterületeinkre hatást gyakorolni. Az emberi testben minden szerv, minden testrész külön energiarezgést sugároz, ezekhez kapcsolódnak az ásványok.

Mivel a kristályok és a csakrák is ugyanúgy hatást gyakorolnak egymásra, fontos, hogy időnként hideg folyóvízben (vagy más tisztítási formával) tisztítsuk meg az ásványokat amik körülvesznek minket. Erről bővebben a blogomon itt olvashattok.


Nézzünk pár példát, melyik csakrához milyen kristály kapcsolódik

 • Gyökércsakra: Jáspis, Gránit, Füstkvarc, Lávakő
  Ezek az ásványok földelő tulajdonsággal rendelkeznek, ami erősíti az első csakrában a stabilitás és biztonság minőségét.
 • Szakráliscsakra: Karneol, Holdkő, Malachit, Tűzachát
  Erőt, dinamikát közvetítenek amik erősítik a második csakra életerőhöz és a vágyhoz kapcsolódó minőségét.
 • Napfonatcsakra|Köldökcsakra: Tigrisszem, Citrin, Narancskalcit, Borostyán
  A belső nap fényét, tüzes ragyogást közvetítenek felénk ezek az ásványok, energiát adva ezzel a harmadik csakra akaraterőt és kitartást biztosító energiájának.
 • Szívcsakra: Rózsakvarc, Aventurin, Mohaachát, Prehnit
  Szeretetre, megértésre és elfogadásra ösztönöznek minket ezek a kellemes, lágy energiájú ásványok, ami a negyedik csakra légies, áramlással teli minőségéhez kapcsolódik.
 • Torokcsakra: Szodalit, Lápisz Lazuli, Kalcedon, Akvamarin
  Ezek az ásványok kék színűkkel az ötödik csakrához kapcsolódnak, ezzel segítve a kommunikációt és az önkifejezés képességét.
 • Homlokcsakra: Ametiszt, Fluorit, Csaroit, Kunzit
  A hatodik csakra tisztánlátás minőségét ezek a csodálatos ásványok segítik egy magasabb nézőpont kialakításával.
 • Koronacsakra: Szelenit, Hegyikristály, Angelit, Gyémánt
  Ezek az ásványok magas rezgésükkel a hetedik csakrát emelik, amihez a felsőbb világokkal és belső énükkel való kapcsolatteremtés, az univerzális erők kapcsolódnak.

Köszönöm szépen a figyelmet és csodálatos, fejlődésben gazdag utat kívánok!

Bodnárné Henn Petra – a Hania-Egyedi Ásvány Ékszer megálmodója és készítője